Lorry+ undersøger: Hva' ka' kirken?

lux.jpg

Folkekirken er meget mere end højmesse. Lorry+ undersøger nu, hvad kirken kan i dag. Foto: Henrik Dons Christensen
Skuespiller Lars Mikkelsen brænder for tiden igennem som folkekirkepræsten Johannes i fiktionsserien »Herrens veje«, og nu kommer en ny programserie på Lorry+, der går tæt på virkelighedens folkekirke og spørger: Hva’ ka’ kirken?

Med udgangspunkt i kirkerne på Frederiksberg undersøger TV2 Lorry i en række programmer, hvad kirken anno 2017 er for en størrelse: Hvad rummer den, hvad kan den og hvilke udfordringer står den overfor? Med en personlig, nysgerrig og kritisk tilgang undersøges kirkens aktiviteter gennem samtaler med præster, fagfolk, biskop, minister, brugere og borgere, der fortæller om deres syn på folkekirkens udfordringer og måder at håndtere dem på.

Signe Danielsen, der er præst i Sankt Markus kirke, deltager i det første afsnit, der tager udgangpunkt i dåben. Hun mener, at det har været grænseoverskridende at deltage, men hun mener også, at det er vigtigt at belyse kirkens rolle i samfundet.

"Det vigtigt, at vi giver folk en chance for at få indblik i folkekirken, uden at det bliver for abstrakt. Folk ved for lidt om, hvad der foregår i kirken, både på det religiøse plan, men også det helt lavpraktiske."

Her nævner hun blandt andet, at det er ukendt for mange, at man skal være døbt for at blive meldt ind i folkekirken.

God dialog

En af de gode oplevelser, som Signe Danielsen har haft i forbindelse med programmet, var de dialoger, der opstod undervejs i optagelserne.

"Det par, som fik deres barn døbt til gudstjenesten, gav et virkeligt godt perspektiv på dåben, fordi den moderen havde et religiøst afsæt, mens faderen gik op i traditioner. Ofte har forældre vidt forskellige udgangpunkt i årsagen til dåben, men det er to gode perspektiver, som vi ofte møder ," fortæller Signe Danielsen.

Hvad der ellers tales om, kan du se ved at klikke på linket i bunden af artiklen.

Programrækken er som følger

• 23/11 Dåben – indgangsbilletten til folkekirken
  • 30/11 Spaghettigudstjenesten – kirken for de små
  • 7/12 Studenterpræsten – kirken for de studerende
  • 14/12 Højmessen – den rigtige gudstjeneste
  • 21/12 Praktikantpræsten – hvad skal der til?
  • 28/12 Lutherløb – kirken i bevægelse

Kameraet er fluen på væggen, når kirkerne på Frederiksberg afholder dåb og søndagsgudstjeneste, men holdet bag programrækken møder også mere ukendte aktiviteter som spaghettigudstjenesten og følger studenterpræsten i hendes hverdag på CBS. Vi er med bag kulisserne og helt tæt på de øjeblikke, hvor kirken træder i karakter og bliver en afgørende del af det liv, som folk lever.

Serien »Hva’ ka’ kirken« har premiere på Lorry+ torsdag d. 23/11 kl. 19:55 og kan allerede nu ses på www.tv2lorry.dk