2014: Årets mest læste artikler

bs_2014_855x485.jpg

Et interview med jægersoldaten og foredragsholderen B.S. Christiansen om opvækst og dannelse er en af årets meste læste artikler her på siden. Foto: Maj-Britt Boa
Det er nytår og tid til at gøre status over året. Her er en oversigt over de 10 meste læste artikler her på siden i løbet af 2014, hvor babysalmesang, et interview med B.S. Christiansen og et skarpt blogindlæg fra Københavns biskop var noget af det, som har fanget interessen
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

10.

Sjælesorg på nettet

Sjælesorg på nettet er et af folkekirkens helt nye initiativer. Det fortalte provst i Bispebjerg-Brønshøj, Johanne Haastrup, der sidder i arbejdsgruppen bag projektet, om i et interview. Det er årets 10. mest læste artikel her på siden.

Læs interviewet med provst i Bispebjerg-Brønshøj Johanne Haastrup her

9.

Hospitalspræster åbner gæstebogen

Gennem snart ti år har over 4.000 patienter og pårørende skrevet i Gæstebogen i Rigshospitalets kirke. De over 30 fyldte gæstebøger var inspirationskilden til bogen ’Kirke på kanten’, som religionssociolog Majbrit Normann Nielsen og hospitalspræst Lotte Blicher sendte på gaden i september måned. Interviewet med de to forfattere er den 9. mest læste artikel i 2014 her på siden.

Læs interviewet med Majbritt Normann Nielsen og Lotte Blicher fra Rigshospitalet her

8.

Hvad har du puttet i dine børns ører i dag?

Op mod hvert fjerde barn går til babysalmesang, som er en af folkekirkens helt store succeser i disse år. At det skulle gå sådan var ingen selvfølge, da initiativet tog sine første spæde skridt for ti år siden, fortalte en af pionererne, sognepræst Helene Dam, i et interview. Det kommer ind som nummer 8 på listen over årets mest læste artikler.

Læs interviewet med sognepræst Helene Dam her

7.

Homomagasin stiller skarpt på kirken

I martsudgaven af magasinet Out & About optådte en række homoseksuelle med tilknytning til folkekirken. Ifølge bladets redaktør Thomas R. Kristensen, skete det for at nuancere billedet af kirken, som for ham at se er blevet meget mere rummelig i de senere år. Interviewet med ham er blevet 2014’s 7. mest læste.

Læs interview med Out & Abouts redaktør Thomas R. Kristensen her

6.

Klimagudstjeneste skaber håb og lyst

I oktober ringede Vor Frue Kirke ind til en stor, international klimagudstjeneste. Anledningen var, at embedsmænd fra hele verden var samlet i København for at vedtage en klimarapport, der skal danne grundlag for FN’s videre miljø- og klimaindsats. Interviewet med Signe Malene Berg, natkirkepræst ved Københavns Domkirke, om gudstjenesten, der blandt andet indeholdt en særlig videohilsen fra ærkebiskop Desmond Tutu, har været årets 6. mest læste artikel.

Læs interview med natkirkepræst Signe Malene Berg her

5.

Min Kirke: Timme Bisgaard Munk

I serien ”Min Kirke” har forskellige mennesker fortalt om deres forhold til en kirke i Københavns Stift. Redaktøren på debat og netværkssiden Kommunikationsforum.dk Timme Bisgaard Munk medvirkede også. Interviewet med ham om hans forhold til Københavns Domkirke og de kristne grundværdier er blevet 2014’s 5. mest læste artikel.

Læs interview med Timme Bisgaard Munk her

4.

Biskoppens hilsen ved moské-indvielse

Den 19. juni åbnede Københavns nye moské på hjørnet af Vongelodden og Rovsinggade på det ydre Nørrebro. Biskop Peter Skov-Jakobsen var forhindret i at deltage i indvielsen, men folkekirken blev repræsenteret af Leif Munksgaard fra udvalget for folkekirke og religionsmøde under Københavns Stift. Det var ham, der læste en hilsen fra biskoppen op, som efterfølgende blev udgivet her på siden. Den er blevet årets 4. mest læste artikel

Læs biskoppens hilsen ved moskéindvielse i København i juni måned her

3.

Fortryllende fredage i Vor Frue

Natkirkearrangementerne ”God Goes Deep” tiltrækker ikke kun en masse mennesker, når de løber af stablen på udvalgte fredage i årets løb i Københavns Domkirke. De får også læsere til. Et interview med to af hovedkræfterne bag arrangementerne, hvor natkirke, elektronisk musik, fællesskab og plads til ro kommer ind på en 3. plads over 2014’s mest læste artikler.

Læs interview med natkirkepræst Christian Monrad og musikplanlægger dj Palma Lova her

2.

”Jeg er vokset op med det, psykologer kalder basic trust”

I december 2013 udsendte Københavns Stift DEBATmagasinet ”Vild med Dannelse.” Her diskuterede markante profiler og debattører som Torben Steno, Mette Horn og Lisbeth Zorning begrebet dannelse i interviews og artikler, som er blevet udgivet løbende her på siden i løbet af 2014. Også elitesoldaten og foredragsholderen B.S. Christiansen medvirkede. Hans interview om blandt andet opvækst og dannelse er blevet årets 2. mest læste artikel.

Læs interviewet med B.S. Christiansen her

1.

”Jeg begriber ikke trangen til at sætte grænser hele tiden”

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen er fast klummeskribent og debattør på Dagbladet Politikens hjemmeside. I februar måned skrev han et indlæg om trangen til at sætte snævre grænser – som også kan ramme kirken. 2014’s mest læste artikel er et indlæg om, at der også her for nogen kan være misforstået lavt til loftet:

"Hele tiden lyder det sådan lidt ynkeligt ud over os alle sammen: Hvem må holde gudstjeneste sammen? Må en jøde sige noget efter gudstjenesten? Må en muslim? Hvem kan mon få lov at gå til alters? Skal vi ikke lige stramme op og sikre os dåbsattesten?"

Læs Peter Skov-Jakobsens blogindlæg her

Sådan så 2014 ud