Barokfestival rykker fra Frederiksberg til Indre By

elephant_house_quartet.jpg

Elephant House Quartet kan opleves på den nye barokfestival i INdre By
Elephant House Quartet kan opleves på den nye barokfestival i Indre By: Foto: PR
Efter 10 år på Frederiksberg skifter Midsommerbarok navn til Copenhagen Baroque Festival og rykker samtidig ind i Trinitatis Kirke

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Musikken er ekspert i at sige en helt masse uden ord!

Dette gælder ikke mindst barokmusikken, som i år får en helt ny festival i indre by som legeplads! Her har festivalen Trinitatis Kirke og Sognehus som omdrejningspunkt.

Fra Frederiksberg til Indre By

Festivalen Midsommerbarok, som har fundet sted på Frederiksberg, siger tak for 10 skønne år med fantastiske oplevelser, men det fortsætter heldigvis nu under navnet Copenhagen Baroque Festival.

"Trinitatis Kirke passer rent arkitektonisk og profilmæssigt godt til en festival som denne. Og så er det sjovt, at kirken i fortiden var et af de meget få steder, hvor almindelige mennesker kunne opleve musik. " siger Bolette Roed, der både arrangerer festivalen og spiller blokfløjte ved flere af koncerterne.

"Barokfestivalen er unik, fordi publikum her får mulighed for at fordybe sig i musikgenren. En chance de ikke har til hverdag. Samtidig gør tilgængeligheden det let for gæster at afprøve, om barokmusik er noget for dem, så vi er glade for at Trinitatis vil være med," fortæller musikeren.

Festivalen er kendetegnet ved at fokusere på både kendt og mindre kendt repertoire, ligesom fastivalen ønsker at præsentere nogle af de førende specialister indenfor barokmusikken. Den centrale placering betyder, at et endnu større publikum forhåbentlig får øje på festivalen.

Kom til snigpremiere i Trinitatis Sognehus

Copenhagen Baroque Festival begynder med en snigpremiere under overskriften INFORMALITY – en åben prøve med musik og et glas bobler, hvor publikum kan møde musikerne fra Arte dei Suonatori i Trinitatis Sognehus.
Samme aften er der musik af Mozart og hans polske samtidige, når festivalens åbningskoncert COSINESS løber af stablen i NIMBs fantastiske sal.

Copenhagen Baroque Festival løber af stablen den 26. - 30. juni, og der er både koncerter med og uden entré.
Læs mere om medvirkende, repertoire, billetpriser m.m. på www.copenhagenbaroquefestival.dk

Om musiklivet i Trinitatis Kirke

Trinitatis Kirke har gennem de seneste mange år arbejdet meget aktivt for et blomstrende musikliv og gør det fortsat.

Musikåret byder på ca. 65 koncerter og 10 kantategudstjenester. Barokensemblet Concerto Copenhagen, DR Vokalensemblet, Theatre of Voices, Ars Nova Copenhagen, Sankt Annæ Pigekor, Det Unge Vokalensemble, Syngedrengene Assens, cembalist Lars Ulrik Mortensen, Copenhagen Saxophone Quartet m.fl. er allerede kalendersat, ligeledes større koncertprojekter som Johannespassionen og Monteverdis Maria Vesper med indledende åbne orkesterprøver for børn.

Tags: