Fotos: Godt gang i genbrugsbiksen

1_855x485.jpg

Signe læser sociologi på Københavns Universitet, men bruger en af sine fridage som frivillig i Kirkens Genbrug: ”Tanken om, at vi er med til at hjælpe helt lokalt, tiltaler mig meget.”
I Kirkens Genbrug på Amagerbrogade knokler frivillige hver dag for at skaffe penge til det sociale arbejde ved menighedsplejerne ved Sundby og Nathanaels kirker. Fotograf Sille Arendt var forbi den lille, lyse butik på en tilfældig onsdag, hvor der var godt gang i biksen.
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

2.jpg

5-10-20 kroner: det lave prisniveau er helt bevidst. En del af det sociale arbejde er også, at alle kundegrupper, skal kunne være med.

3.jpg

Jørgen er frivillig og fortæller, at folk fra lokalområdet donerer næsten hvad som helst til genbrugsbutikken: ”Man tror ikke altid sine egne øjne, når vi åbner for de mange poser og kasser, som bliver afleveret her. Alt kan sælges."

4.jpg

I den velassorterede bogafdeling er det muligt at finde klassikere til billige penge.

5.jpg

Der er travlt i Kirkens Genbrug, der har åbent alle hverdage fra 10-17 og lørdage fra 10-13.

6.jpg

Tøj til hverdag og fest. Her er der sko i alle i størrelser, stilarter og kvaliteter.

7.jpg

Michael Krogstrup Nissen er præst ved Nathanaels Kirke og formand for menighedsplejens sociale arbejde samme sted. ”De frivilliges indsats gør en forskel og er med til at gøre vores økonomi mere stabil.”

8.jpg

Børneafdelingen bugner af billigt tøj, ligesom der også er masser af legesager i butikken.

9.jpg

Kirkens Genbrug ligger i nogle små, lyse butikslokaler på Amagerbrogade 131.

Overskud til socialt arbejde

Læs også reportagen fra Kirkens Genbrug. Her fortæller præst ved Nathanaels Kirke om det sociale arbejde i menighedsplejerne ved Sundby og Nathanaels kirker, som nyder godt af overskuddet fra butikken på Amagerbrogade 131. Læs mere her