Biskop: »Flygtninge tester vores medmenneskelighed«

peter_skov-jakobsen.jpg

Peter Skov-Jakobsen 2015. Foto: Sille Arendt/kirkenikbh.dk
I sit seneste debatindlæg på Politikens hjemmeside, skriver Peter Skov-Jakobsen om et overset problem i den nuværende flygtningekrise: de uledsagede børn

"I flygtningestrømmene for tiden er der et problem, som vi ikke hører meget om. Det er de uledsagede børn og unge. I år regner vi med, at der har været 4000 henover grænserne."

Sådan indleder biskop i København sit seneste blogindlæg i dagbladet Poltikens debatsektion på avisens hjemmeside.

I indlægget fortæller Peter Skov-Jakobsen blandet andet om hvordan han under et nyligt besøg i Athen oplevede hvordan den kirkelige organisation Faros (’fyrtårn’), som er stiftet på initiativ af danskere, arbejder med sin særlige opgave at opsøge de uledsagede børn og unge.

I blogindlægget trækker Peter Skov-Jakosben også en linje til den generelle flygtningsituation, der udfordrer Europa. Og stiller spørgsmålene om, hvad der vil ske, hvis vi ikke trodser udfordringerne, hvor massive de end er:

"Men hvad ville der blive af et Europa, der vendte ryggen til nødlidende mennesker og forlod de jødisk-kristne tanker om medmenneskelighed? Vi ville muligvis stå tilbage med en hel masse kultur, men hvad med civilisationen?"