Bloggeren: Det skal jeg opleve på Himmelske Dage

anika_lori.jpg

Anika Lori formidler kultur på sin blog SEMI FEMI/Mensch og vælger her arrangementer, hun gerne vil deltage i under Himmelske Dage-festivalen i København i maj. Foto: Anne Mie Dreves
Anika Lori formidler kultur på sin blog SEMI FEMI/Mensch og vælger her arrangementer, hun ferne vil deltage i under Himmelske Dage-festivalen i København i maj. Foto: Anne Mie Dreves
Billedkunstneren Anika Lori formidler kunst og kultur på bloggen SEMI FEMI/Mensch. Vi har bedt hende om at gå ombord i Himmelske Dages program og vælge nogle af de arrangementer, hun ser frem til at opleve, når kirke- og kulturfestivalen rammer København 5.-8. maj
af Lars Erik Frank (Presse- og kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Med over 300 arrangementer i programmet bliver det fire indholdsrige dage, når kirke- og kulturfestivalen Himmelske Dage rammer København i dagene 5.-8. maj. 

Gudstjenester, koncerter, talks, debatter, foredrag, korsang, fællesspisning, udstillinger, meditation, pilgrimsvandringer, fællessang over alt på gader, stræder, pladser, i kirker, museer, udstillinggsteder i det indre København: Der bliver rigeligt at opleve for de mennesker, der er nysgerrige på tro og eksistens, som festivalen henvender sig til.

Arrangørerne regner med, at op mod 30.000 københavnere og gæster fra hele landet vil deltage.

En af dem er billedkunstner og dj Anika Lori, der på sin blog SEMI FEMI/ Mensch formidler kunst og kultur - ofte med et københavnerfokus.

Vi har bedt hende om at tage et kig på Himmelske Dages program, og her fortæller hun om nogle af de begivenheder, som vækker hendes nysgerrighed:

Op over Sydhavnen

"Klatrevæg". "Sang under faldskærm". "Tapas". Og så i samme sætning - dét pirrer mig altså! 

Forvent at se mig falde ned i hovedet på de andre og kravle hen til den guddommelige tapas, som Frederiksholms Kirke lokker med i programteksten om en tur op på klatrevæggen på kirketårnet  i Sydhavnen. Og så er det er for både børn og voksne!

Klatrearrangement: Slip jordforbindelsen og stig til himmels. Torsdag den 5. maj kl. 17.00-20.00 i Frederiksholm Kirke i Sydhavnen.
Læs mere om arrangementet her.

Kærlighed og salte tårer i Mumi-universet

Hvis der er en børnebog jeg har slidt ned med kærlighed og salte tårer, så er det Tove Janssons Hvem skal trøste Knytten?. Jeg kan den nærmest udenad. og tanken om at kunne kravle lidt dybere ind i Mumitrolde-universet igen sammen med min søn, fylder mig med varme og forventning.

Som der står i beskrivelsen i progammet: "Gå på opdagelse i Hemulens herbarium, besøg Lille Mys bod og varm dig ved Mumrikkens bål, imens den gamle kirke for søens folk omslutter fortællingen med et guddommeligt strejf”.  

Count me in! - siger jeg bare.

Børnegudstjeneste: Mumi & Håbet. Fredag den 6. maj kl. 16.00-18.00 i Holmens Kirke.
Læs mere om gudstjenesten her.

Episk koncertoplevelse i Marmorkirken

For nogle år siden var jeg til en midnatskoncert i Marmorkirken med Diamanda Galas. Det var intet mindre end magisk.

Under Himmelske Dage optræder Jacob Kirkegaard i samme setting med sit eksperimenterende, undersøgende lydunivers Isfald, der er optaget med undervandsmikrofoner i Ilulissats stormende isfjord og med vibrationssensorer på de smeltende gletschere ved Kangerlussuaq i Grønland.

Det her kunne godt gå hen og blive en fuldstændig episk koncertoplevelse.

Koncert: Isfald af Jacob Kirkegaard. Fredag den 6. maj kl. 22.00 i Marmorkirken.
Læs mere om koncerten her.

Tantra med kristent touch 

Tantra og kristendom? Spændende!

Nu har jeg selv haft en virkelig kejtet oplevelse med tantra, så det kunne være fint at få den vendt lidt på hovedet. 

Jeg aner virkelig ikke, hvad man kan forvente her, men jeg har læst mig frem til, at Mogens Kjær, der holder foredraget, netop har udgivet en bog om emnet: Healende Tantra.

I et interview i Kristeligt Dagblad sagde Mogens Kjær for nylig: Jeg har arbejdet på den i tre-fire år, men jeg har ikke villet udgive den, så længe jeg var generalsekretrær i Danmission, fordi den kunne være kontroversiel. Den går i trykken om lidt, og jeg tror nok, jeg får bank af kristne kredse, når den lander på markedet.” 

Vi er ude i noget 50/50 spænden i kæben/forløsning i underlivet her.

Foredrag: Tantra og kristendom. Lørdag den 7. maj kl. 10.00-12.00 i Grundtvigstuen i Vartov, Farvergade 17.
Læs mere om foredraget her.

Fakta: SEMI FEMI/Mensch

Slå vejen forbi Anika Loris blog SEMI FEMI, hvor hun formidler kunst og kultur med et københavnerblik.
Du kan også læse hendes blog Mad Mensch om mad, mennesker og restauranter.

Du kan også besøge SEMIFEMI/Mensch på Facebook

 

Hele programmet for Himmelske Dage

Anikar Lori har valgt fire arrangementer. Men samlet set er der i dagene 5.-8. maj over 300 oplevelser på programmet til Himmelske Dage. Det kan du selv gå på opdagelse i på festivalens hjemmeside. Den finder du her

Tags: