Christianshavner-kirker fortæller om socialt arbejde

diakoniens_dag_2013-6_sh.jpg

Christianshavner-præsterne Susanne Ivalo Rasmussen og Marlene Lindsten møder i weekenden københavnerne på gaden og fortæller om Christians Kirkes og Vor Frelsers Kirkes sociale arbejde. Arkivfoto/ 2013: Flemming Pless
Christianshavner-præsterne Susanne Ivalo Rasmussen og Marlene Lindsten møder i weekenden københavnerne på gaden og fortæller om Christians Kirkes og Vor Frelsers Kirkes sociale arbejde. Arkivfoto/2013: Flemming Pless
Få en kop kaffe og en snak, når kirkerne på Christianshavn lørdag den 7. februar går på gaden og fortæller om deres sociale arbejde

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Dampen fra varm kaffe og duften af  lune vafler vil lørdag den 7. februar sprede sig over Christianshavns Torv.

Følger man den, vil man møde de to lokale kirker – Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke. Her har præster og andre aktive fra kirkerne taget plads og står klar til en snak om deres diakonale arbejde i bydelen. Og de giver kaffe, vafler og varm suppe til de københavnere, som kigger forbi.

I kirkesammenhæng handler diakonalt arbejde om at gøre tjeneste for og at udvise omsorg for sine medmennesker og bliver derfor også kaldt for socialt arbejde. Det udfører de to christianshavner-kirker i området sammen med andre lokale aktører og organisationer som Frelsens Hær, KFUM-K og Genbrugsen på Torvet. 

Sammen med kirkerne vil de også fortælle om deres fælles arbejde med Christianhavns mest udsatte befolkningsgrupper som hjemløse, misbrugere, psykisk syge og andre socialt udsatte mennesker. Ved at rykke ud på gaden håber arrangørerne også på at få vist københavnerne, hvordan det sociale arbejde gør en forskel for de mennesker, som har brug for hjælp, og derfor er nødvendigt.

Diakoniens Dag 2015 på Christianshavn

Lørdag den 7. februar 

Kl. 12.00 - 14.00: Uddeling af suppe, kaffe og vafler og en snak om diakonalt arbejde på Christianshavns Torv

Kl. 15.00: Lisbeth Zornig Andersen fortæller om sit projekt ’Stemmer på kanten’ i Christians Kirke.

Søndag den 8. februar 

Højmesse kl. 10:00  i Christians Kirke med sognepræst Susanne Ivalo Rasmussen

Højmesse kl. 10.30 i Vor Frelsers Kirke med Mogens Lindhardt

Lisbeth Zornig Andersen fortæller om 'Stemmer på kanten'

Senere på lørdagen vil Lisbeth Zornig Andersen ved et åbent arrangement i Christians Kirke fortælle om den magi, hun har oplevet under sit projekt ’Stemmer på Kanten’. I projektet arrangerede hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte blandt andet valgmøder og stemte dørklokker i forbindelse med kommunalvalget i 2013. Siden er flere af projektets deltager gået ind i politik og frivilligt arbejde og har fået job. 

De lokale varmestuer vil også være repræsenteret i Christians Kirken for at fortælle om deres arbejde. Også her damper det af kaffe. Og til den er der sponsor-kage fra den lokale bager  - Lagkagehuset.

Tags: