Danske Sømands- og Udlandskirker holder verdensbasar på Frederiksberg

jul_855x485.jpg

'Verdensbasaren er en anderledes måde at fortælle om vores mange kirker, og om det store arbejde, der bliver udført hver dag for danskerne i udlandet', fortæller DSUKs landssekretær Anders Friis Knudsen. Foto: Sille Arendt
Det bliver en dag for hele familien, når Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, holder verdensbasar i Lindevang Kirke på Frederiksberg lørdag d. 16. november kl. 11.00
af Bo Nygaard Larsen

Er du træt af regnen, og trænger du til et frisk pust ude fra den store verden? Så kom til verdensbasar lørdag den 16. november kl 11.00 i Lindevang Kirke på Frederiksberg.

Sådan lyder opfordringen fra Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, der står bag basaren.

"Det er en årelang tradition, at vi holder denne basar. Her er der mulighed for at købe varer fra hele verden, få en snak og lidt godt at spise", siger Anders Friis Knudsen, der er landssekretær i DSUK.

DSUK har 53 kirker over hele verden, og flere af dem har sendt varer hjem til Danmark.

"Det betyder, at vi på en lidt anderledes måde kan fortælle om vores mange kirker, og om det store arbejde, der bliver udført hver dag for danskerne i udlandet", siger Anders Friis Knudsen.

En dag for hele familien

Basaren åbnes af A.O. Andersen, der er tidligere kirkeminister og tidligere formand for DSUK.

Klokken 13.00 er der en minikoncert med Kristian Bordoy og basbaryton Anders Christensen under ledsagelse af organist Lars Sardemann, Lindevangskirken. En time senere vil elever fra 10. klasse på Johannesskole fortælle om at rejse.

Hele dagen bydes der på café med smørrebrød, æbleskiver og lagkage, gavebod, loppebod og børnebøger, tombola og lotteri samt boder fra hele verden.

Basaren slutter klokken 16.00.

"Vi vil gerne, at det bliver en dag for hele familien. Derfor kan vi kun opfordre til, at man tager børnene eller børnebørnene med", siger Anders Friis Knudsen.