En sportsmand af verden

Kristian Sørensen

Kristian Sørensen er vendt hjem til Danmark efter en tid som assistent ved Den Danske Sømandskirke i Rotterdam, hvor han også fik tid til at opleve hollandsk fodbold. Foto: Rune Hansen
Kristian Sørensen er vendt hjem til Danmark efter en tid som assistent ved Den Danske Sømandskirke i Rotterdam, hvor han også fik tid til at opleve hollandsk fodbold. Foto: Rune Hansen
Kristian Sørensen er tidligere assistent ved Den Danske Sømandskirke i Rotterdam, hvor den aktive sportsmand også fik tid til at se fodbold. Nu er han i Danmark igen og fortæller her, hvorfor de danske sømands- og udlandskirker også har noget at sige de unge danskere, der rejser ud i verden
af Bo Nygaard Larsen

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Han tog til Rotterdam med en hemmelig plan.

Faktisk var den så hemmelig, at hverken hans forældre eller bedste venner kendte til den.

Nu sidder han tilbage i København med et lille smil på læben: planen lykkedes, og målet er nu sat.

Vi skruer tiden tilbage til januar sidste år.

 

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, er folkekirken i udlandet.

Der findes godt 40 danske kirker verden over fra New Zealand til Canada. Hertil kommer 35 danske menigheder i Sydslesvig. 

Biskop i København, Peter Skov-Jakobsen er tilsynsførende for DSUK, mens  Dronning Margrethe II af Danmark er protektor for organisationen.

Den dengang 28-årige Kristian Sørensen havde fået jobbet som juniorassistent ved Den Danske Sømandskirke i Rotterdam, og pludselig stod han midt i en kirkelig virkelighed med gudstjenester og skibsbesøg.

"Det var et fantastisk job. I Rotterdam mødte jeg mange mennesker, og jeg glædede mig over hver gang, jeg skulle på skibsbesøg. Det er noget ganske særligt at komme ombord på et skib og få en snak med besætningen og høre, hvad man kan hjælpe med," siger Kristian Sørensen.

Kristian Sørensen er uddannet tømrer og læste en periode til bygninskonstruktør. Men han droslede ud. Blandt andet fordi, der var noget andet, der fyldte hans sind. Og dermed er vi tilbage ved den hemmelige plan.

"Jeg havde en tanke om at læse teologi for at blive præst. Men jeg var ikke helt sikker, så derfor tog jeg til Rotterdam for at komme tæt ind på kirkelivet. Efter et stykke tid dernede blev jeg så bekræftet i, at det er er præst, jeg vil være," siger Kristian Sørensen.

Sportsmand i det fantastiske Holland

Kristian Sørensen smiler. Han er det, man kalder en glad mand, og følger man ham på Facebook eller Instagram får man et indtryk af pudsige indtryk og morsomme opdateringer. Og så den der sport.

Kristian Sørensen er bidt af sport. Han er tidligere divisionsspiller i håndhold, skriver på Danmarks største håndboldsite www.hbold.dk, løber maraton og er optaget af fodbold.

"Når man som jeg er vild med fodbold, er Holland et fantastisk land at bo i. Jeg har set rigtig mange kampe i Æresdivisionen, der er en liga med mange danske spillere," siger han.

I kirken havde han mange samtaler med sømandspræst Ulrik Maarup Iversen.

Han var den første, Kristian Sørensen fortalte om sine egne præstedrømme.

"I Ulrik mødte jeg det, jeg selv ville. Vi havde mange samtaler om teologi og om det at være præst. Samtidig havde jeg  lejlighed til at at følge hans arbejde tæt på, og det var noget, der tiltalte mig,"  siger Kristian Sørensen.

Stort behov for kirken

I løbet af foråret vil Kristian Sørensen søge ind på teologistudiet på Københavns Universitet. Efter et år i Rotterdam er han ikke i tvivl om, hvad det dybere formål er:

"Ja, jeg vil gerne være sømandspræst en dag. Men jeg er varsom med at spå om fremtiden, for så går drømmen nok ikke i opfyldelse," griner han og fortsætter i en mere alvorlig mine.

"Der er et stort behov for de danske sømands- og udlandskirker. Det har jeg jo selv oplevet. Derfor bliver jeg trist, når jeg hører en diskussion om kirkernes berettigelse. Jeg ved, at de søfarende er glade for at få besøg på skibene og få en snak på dansk. Det danske modersmål har en stor betydning ude i verden. Og dér må vi ikke svigte dem," siger Kristian Sørensen.

Tags: