Fastelavn i Valby og Vanløse 2018

fastelavn_skt_markus_kirke_foto_sille_arendt_46.jpg

Traditionen tro fejrer kirkerne i Valby og Vanløse også i 2018 fastelavn med børnegudstjenester og katten af tønden. Arkivfoto: Sille Arendt
I Valby og Vanløse er der også i 2018 gode muligheder for at slå katten af tønden og spise fastelavnsboller, når kirkerne inviterer til børnevenlige gudstjenester og fastelavnsfester
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Også i 2018 buldrer tønderne, når kirkerne i Valby og Vanløs i dagene omkring fastelavnssøndag den 11 . februar fejrer fastelavn med gudstjenester, udklædning, katten af tønden og fastelavnsboller for både børn og voksne.

Leder du efter en fastelavnsfest i en kirke et andet sted i København, kan du finde den i guiden her.

Rigtig god fest.

Lørdag den 10. februar:

Kl. 15.00 i Johannes Døbers Kirke

Johannes Døbers Kirke, Trekronergade 12, 2500 Valby

Johannes Døbers Kirke afholder fastelavn to gange i denne weekend, og denne lørdag er det for de allermindste.

Fastelavnssøndag den 11. februar 2018

Kl. 10.30 i Adventskirken

Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse

Der bliver gang i den, når Sognepræst Lene Hjære og musikpædagog Susanne Wittrup sammen med kirkens organist og kor står for en børnevenlig og sjov gudstjeneste.

Så er der fastelavnsfest med fastelavnsboller og varm kakao, catwalk, hvor vi nyder de fine udklædninger og til sidst tøndeslagning udenfor, så husk varmt tøj. De Grønne Pigespejdere og Familie-FDF står for fastelavnsløjerne.

Du kan vinde prisen som for bedste kostumer i tre kategorier: "Sjoveste", "Mest gennemførte" og "Sødeste" udklædning.
Der er to tønder, en til børn 0-6 år og en for børn 7-14 år.

Kl. 10.30 i Hyltebjerg Kirke

Hyltebjerg Kirke, Ålekistevej 91, 2720 Vanløse

Efter gudstjenesten er der frokost, tøndeslagning og kakao og fastelavnsboller. Undervejs vil børn fra Hyltesjow også komme med et indslag.

Kl. 10.30 i Vigerslev Kirke

Vigerslev Kirke, Lykkebovej 1, 2500 Valby

Tag prinsessekjole, en klap for øjet eller måske præstekjole på, når der er familiegudstjeneste i Vigerslev Kirke. Der er tøndeslagning, boller og kakao

Kl. 13.00 i Vanløse Kirke

Vanløse Kirke, Ålekistevej 154, 2720 Vanløse

Det er dagen, hvor drager, prinsesser, superhelte og farlige dyr i alle størrelser mødes til en sjov og farverig gudstjeneste, hvor kirkens ungdomskor medvirker.

Bagefter står FDF for tøndeslagning, og kirken byder på fastelavnsboller og varm kakao i Sognehuset. Kom og vær med, både børn og voksne!

Kl. 14.00 i Grøndalskirken

Grøndalskirken, Hulgårdsvej 2, 2400 København NV

Vi klæder os ud og gemmer os bag masker, så ingen kan se, hvem vi i virkeligheden er. I år skal vi høre hemmeligheden om, hvad der gemmer sig bag Supermans forklædning, og hvad det har med Jesus at gøre.

Efterfølgende slår vi, sammen med de grønne pigespejdere og FDF´erne katten af tønden og kårer kattedronning, kattekonge og bedste udklædte. Der vil være tre tønder: En for børn i alderen 0 – 5 år. En for børn i alderen 6 -9 år og en for børn i alderen 10 - 14 år.
Ovenpå alle strabadserne vil der blive serveret kaffe/te, saftevand og fastelavnsboller. Og så vil der være en lille overraskelse.

Pris pr. deltager: 20 kr. Der er ikke tilmelding.

Kl. 14.00 i Jesuskirken

Jesuskirken, Kirkevænget 5A, 2500 Valby

Fastelavn i Jesuskirken fejres først med en gudstjeneste i den smukke kirke.

Derefter er der tøndeslagning i sognegården på Skovbogårds Alle. Her kan du slå katten af tønden, spise fastelavnsboller og drikke varm kakao.

Kl. 14.00 i Johannes Døbers Kirke

Johannes Døbers Kirke, Trekronergade 12, 2500 Valby

I Valby er der fastelavn for hele familien og især de lidt større børn, når Johannes Døbers Kirke denne eftermiddag giver plads til udklædte prinsesser og superhelte.