Fastelavn på Amager 2018

fastelavn._foto_af_christian_roar.jpg

Kirkerne på Amager fejrer fastelavn 2018 med børnegudstjenester, katten af tønden og udklædning. Arkivfoto: Christian Roar Pedersen
Også på Amager er der gode muligheder for at fejre fastelavn 2018 i en kirke. Se hvor og hvornår der er gudstjenester, katten af tønden og fastelavnsboller i guiden her
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Også i 2018 buldrer tønderne, når kirkerne på Amager i dagene omkring fastelavnssøndag den 11 . februar fejrer fastelavn med gudstjenester, udklædning, katten af tønden og fastelavnsboller for både børn og voksne.

Leder du efter en fastelavnsfest i en kirke et andet sted i København, kan du finde den i guiden her.

Rigtig god fest.

Lørdag den 10. februar.

Kl. 11.00 i Skelgårdskirken

Skelgårdskirken, Sindingvej 9, 2770 Kastrup​

Fastelavn på Vestamager fejres i både Skelgårdskirken og Vestamager Centret. Vi mødes i kirken til sang, historier - og boller med varm kakao. Vi fortsætter med tøndeslagning og godteposer i centret.

Kl. 14.00 i Nathanaels Kirke

Nathanaels Kirke, Holmbladsgade 19, 2300 København S

Ved denne familiegudstjenete i fastelavnens tegn kan du blandt andet opleve kirkens børnekor. På grund af restaurering afholdes den korte gudstjeneste i sognegården. Bagefter kan du slå katten af tønden.

Søndag den 11. februar

Kl. 10.00 i Kastrup Kirke

Kastrup Kirke, Kastruplundgade 3, 2770 Kastrup

Katten af tønden, udklædte børn og masser af skæg og ballade
Det kan være svært at gætte, hvem vi er, når vi sidder der på kirkebænkene inde bag udklædning og maske. Men Gud behøver slet ikke at gætte på hvem vi er, han kan nemlig altid kende os.

Efter gudstjenesten kan du slå katten af tønden og holde fastelavnsfest sammen med andre udklædte, spise boller, deltage i konkurrencer og vinde præmier, hvis du har en kreativ udklædning.

Kl. 10.00 i Tårnby Kirke

Tårnby Kirke, Englandsvej 330, 2770 Kastrup

Kom med til en hyggelig formiddag med fastelavn. Efter gudstjenesten er der boller og kakao i konfirmandstuerne, hvor du også kan slå katten af tønden.

Kl. 12.00 i Allehelgens Kirke

Allehelgens Kirke, Ungarnsgade 43, 2300 København S

Sognepræst Louise Britze Kijne byder velkommen til fastelavnsgudstjeneste og løjer. Vi starter oppe i kirken med en børnevenlig gudstjeneste med gang i den og god musik.

Bagefter er der tøndeslagning (opdelt efter børnenes størrelse) og pølser og fastelavnsboller til alle. Det foregår i krypten under kirken.

Kom meget gerne udklædt - eller kom som du er.

Arrangementet er gratis.

Kl. 12.00 i Filips Kirke

Filips Kirke, Kastrupvej 57, 2300 København S

Fastelavnsarrangementet i Filips kirke indledes med en familiegudstjeneste i kirken kl. 12.00 - du må gerne komme udklædt. Bagefter er der tøndeslagning på kirkepladsen, og til sidst er der fastelavnsboller i salen, hvor vi fejrer kattekongerne og kattedronningerne.

Der vil være salg af pølser og pølsebrød på kirkepladsen, så husk småpenge!

Kl. 14.00 i Højdevangskirken

Højdevangskirken, Irlandsvej 45, 2300 København S

På Irlandsvej på Amager får tønden dask af både store og små børn. Kom gerne i dit flotteste kostume, når fastelavnskatten skal slås af tønden.

Kl. 14.00 i Korsvejskirken

Korsvejskirken, Sirgræsvej 81, 2770 Kastrup

Julie Aaboe og Lone Madsen byder børn og slagkraftige sjæle velkommen til fastelavnsfest. Hop i din smukkeste kjole eller sejeste superheltedragt.

Kl. 14.00 i Simon Peters Kirke

Simon Peters Kirke, Kastrupvej 155, 2300 København S

Til årets sjoveste gudstjeneste kan du måske være heldig at opleve en præst i et anderledes kostume. Fastelavnsgudstjenesten er for hele familien, og det samme er den efterfølgende tøndeslagning.

12. februar

Kl. 14.30 i Store Magleby Kirke

Store Magleby Kirke, Kirkevej 6, 2791 Dragør

Som optakt til den over 500 år gamle hollandske tøndeslagningstradition i Store Magleby får du en festlig jazzkoncert, der får kirketaget til at lette. Efter koncerten er tid til at nå ned til tøndeslagningsområdet og se heste såvel som tøndeslagning.

I år er det bandet Jack Street - et ensemble af unge musikere, der har den traditionelle jazz fra New Orleans som forbillede.

Fri entré.