Fastelavn på Nørrebro og Østerbro 2018

fastelavn_sankt_jakobs_kirke.jpg

Sankt Jakobs Kirke er en af de kirker på Østerbro og Nørrebro, der fejrer fastelavn 2018. Arkivfoto. Sille Arendt, 2017
Også på Nørrebro og Østerbro er der gode muligheder for at fejre fastelavn 2018 i en kirke. Se hvor og hvornår der er gudstjenester, katten af tønden og fastelavnsboller i guiden her
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Også i 2018 buldrer tønderne, når kirkerne på Nørrebro og Østerbro i dagene omkring fastelavnssøndag den 11 . februar fejrer fastelavn med gudstjenester, udklædning, katten af tønden og fastelavnsboller for både børn og voksne.

Leder du efter en fastelavnsfest i en kirke et andet sted i København, kan du finde den i guiden her.

Rigtig god fest.

Torsdag den 7. februar

Kl. 17.30 i Sions Kirke

Sions Kirke, Østerbrogade 192, 2100 København Ø

For dem, der er lidt ældre, er det på Østerbro, det sker med udklædning, tøndeslagning, pizza og boller. Kom udklædt og deltag i en festlig gudstjeneste med salmer og bibelhistorie, der bliver fortalt, og lege. Lige bagefter er der tøndeslagning i kirken.

Til sidst er der pizza i kirkens ovensal, hvor der også bliver kåret en kattekonge og kattedronning. Tilmelding på 39 29 25 06, så der bliver købt pizzaer nok. Alle er velkomne.

Lørdag den 10. februar

Kl. 11.00 i Lundehus Kirke

Lundehuskirken, Strødamvej 1, 2100 København Ø

På Østerbro er der to steder, der fejrer fastelavn for børn om lørdagen. Det første sted er Lundehuskirken, hvor der fra klokken 11 er dækket op til fastelavn med tøndeslagning og hygge.

Kl. 14.00 i Lutherkirken

Lutherkirken, Randersgade 3, 2100 København Ø

Kom udklædt og med højt humør til fastelavnsgudstjenesten! Her kan du blandt andet høre Lutherkirkens Spirekor.
Den bedst udklædte kåres og derefter slår vi katten af tønden. Til sidst kan du nyde de lækre fastelavnsboller i menighedssalen.

Fastelavnssøndag den 11. februar

Kl. 9.30 i Nazaret Kirke

Nazaret Kirke, Ryesgade 105, 2100 København Ø

Er du Batman, Elsa er noget helt tredje, er du velkommen, når Nazaret Kirke ekstraordinært afholder KirkeSplat under temaet fastelavn.

Der er både tøndeslagning og fastelavnsboller, så på med din udklædning.

Kl. 11.00 i Anna Kirke

Anna Kirke, Bjelkes Allé 19, 2200 København Nfastelavn i Anna Kirke

Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning traditionen tro! I Anna Kirke fejrer vi fastelavn med en familiegudstjeneste, en let frokost, sanglege og tøndeslagning.

Tiilmeld dig til frokosten, som er gratis, på mail  eller på telefon 40 22 51 33 senest onsdag den 7. februar.

Kl. 11.00 i Stefanskirken

Sankt Stefans Kirke, Nørrebrogade 191, 2200 København N

Der er fastelavn i Stefanskirken så kom og slå dig løs. Der er gudstjeneste og tøndeslagning, og det er for alle børn og voksne. Kom udklædt eller lige som du er.

Hvad sker der, hvis præsten sover over sig? Kan Nikolai Frederik Severin Grundtvig være vikar? Og kan han finde melodien?

Du kan opleve Rolf Søborg Hansens Grundtvigsdukke.

Foto: Rolf Søborg Hansen

Kl. 14.00 i Sankt Jakobs Kirke

Sankt Jakobs Kirke, Østerbrogade 59, 2100 København Ø

Først er der gudstjeneste for børn og voksne med kirkens rockband og vokalensemble. Alle kan komme udklædt. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning på kirkepladsen, catwalk i sognegården med kåring af de bedste udklædninger.

Der er fastelavnsboller, saftevand, kaffe og the, og til sidst en lille film.

Medarrangør: De grønne pigespejdere.

Kl. 14.00 i Hellig Kors Kirke

Hellig Kors Kirke, Kapelvej 38, 2200 København N

Fastelavn i Blågårdens Sogn foregår i Hellig Kors Kirke, der ligger på Nørrebro ved Assistens Kirkegård. Her er der først fastelavnsgudstjeneste og herefter tøndeslagning.