Folkekirken i København møder de unge på Ungdommens Folkemøde

ungdommens_folkemoede.jpg

Gæster i folkekirkens telt ved Ungdommens Folkemøde sidste år. Foto: Sille Arendt
Gæster i folkekirkens telt ved Ungdommens Folkemøde sidste år. Foto: Sille Arendt
Den københavnske folkekirke er klar, når tusinder af unge møder hinanden til Ungdommens Folkemøde i Søndermarken 7.-8. september
af Jacob Lybek (Presserådgiver i Københavns Stift)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Pressemeddelelse:

Kom og mød en ungdomspræst, deltag i en samtalesalon om livet og døden, prøv en anonym chat med en præst eller få en personlig snak med Københavns biskop.

Dette er blot nogle af de ting, som de titusindvis af danske unge, der deltager i Ungdommens Folkemøde 2017 i Søndermarken på Frederiksberg torsdag den 7. og fredag den 8. september, kan opleve i folkekirkens telt. 

Op mod 80 uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer, herunder folkekirken, er repræsenteret på Ungdommens Folkemøde med til sammen mere end tusind events og workshops. 

”I folkekirken møder vi ikke kun mennesker i selve kirken. Vi er også ude og vise flaget og møder folk dér, hvor de er. Det gælder selvfølgelig også de unge, hvoraf mange tumler med de store spørgsmål i livet som tro, håb, kærlighed og tab. Ungdommen kan være en svær tid, og mange er usikre og tvivlende, f.eks. når det handler om relationer og valg af uddannelse. Dette er helt naturligt, og vi vil gerne give de unge mulighed for at sætte ord på disse ting og tale med dem om det i løbet af mødet”, siger Charlotte Cappi Grunnet, der er koordinator for aktiviteterne i folkekirkens telt og til daglig arbejder som studenterpræst på Frederiksberg, bl.a. på CBS.    

 

Kirke er også musik og sanselighed

Udover en række events, hvor ord og samtale er i fokus, er der også to livekoncerter i folkekirkens telt. Den ene er med hiphopduoen Binær, og den anden med sangerinden og komponisten Mathilde Falch. 

”Kirke handler ikke kun om ord, men i høj grad også om musik og sanselighed. På folkemødet vil vi gerne formidle musik med substans og noget på hjerte til de unge. For eksempel kredser Mathilde Falchs sange om noget af den psykiske sårbarhed, som stort set alle unge jo kender til i et eller andet omfang. Mathilde Falch har selv tidligere været ramt af en spiseforstyrrelse og et alkoholmisbrug, og de unge kan i løbet af koncerten også stille spørgsmål til sangerinden om dette”, fortæller musik- og eventkoordinator Malte Ystrøm Madsen fra uKirke, som er ungdomskirken på Vesterbro i København. 

 

Ligesom ved sidste års ungdomsfolkemøde vil Københavns biskop, Peter Skov- Jakobsen, være til stede i folkekirkens telt for at møde og tale med de unge. I år vil han være i teltet torsdag den 7. september kl. 09.30 – 11.00.

Ungdommens Folkemøde, der blev holdt for første gang i 2016, er en demokratifestival, og arrangeres af Ungdomsbureauet, som er en nonprofitorganisation.

 

For yderlige info kontakt: Jacob Lybek, presserådgiver, Københavns Stift, mobil: 23 20 50 81, mail: jacra@km.dk  

Tags: