Fotos: Påsken rundt i Rønne

img_2714_kopi.jpg

Fra station til station: Påskevandringen rundt i kirken har fire stop – for palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag.
Skt. Nicolai Kirke i Rønne har masser af børn på besøg i denne uge. Byens 3. og 4. klasser er nemlig inviteret til påskevandring. Fotograf Jens Christian Lund gik med på turen rundt i påsken
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Ugen op til påske er efterhånden lige så travl som selve højtiden i Skt. Nicolai Kirke. I de her dage får kirken midt i Rønne besøg af en stor del af 3. og 4. klasserne fra byens skoler, som bliver inviteret på påskevandring i kirken.

Her går børnene fra station til station – hvor de gennem fortællinger og aktiviteter oplever og lærer mere om palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag.

Påskevandringen finder i år sted for femte gang og er dermed ved at blive en tradition. I år lægger omkring 160 børn fordelt på otte skoleklasser vejen forbi Skt. Nicolai Kirke.

Da 3. B fra Aavangsskolen tidligere på ugen gik på påskevandring, tog fotograf Jens Christian Lund også med på ruten rundt i kirken.

img_2617_kopi.jpg

Dragter og kjortler underbygger stemningen af det historiske Jerusalem.
Godt klædt på: Dragter og kjortler underbygger stemningen af det historiske Jerusalem.

img_2769_kopi.jpg

Området omkring Skt. Nicolai er også en del af ruten.
Ud i byen: Området omkring Skt. Nicolai er også en del af ruten.

img_2673_kopi.jpg

Håndarbejde: Børnene fremstiller ting undervejs. På langfredag-stationen bindes der fx små trækors.

dsc_5585_kopi.jpg

De ting, som børnene laver undervejs, tager de med hjem.
Med hjem: De ting, som børnene laver undervejs, tager de med hjem.

img_2759_kopi.jpg

Æg med historie: Børnene får æg med små mønter og terninger, som kan bruges som rekvisitter i fortællingen om påsken.

img_2690_kopi.jpg

Ventetid: Mens den ene halvdel af klassen er på vandring, laver resten af børnene en bog med tegninger om påsken.

dsc_5584_kopi.jpg

Tilbage til nutiden: Påskevandringen tager omkring en times tid, inden børnene går tilbage til skolen.

_mg_2591_kopi.jpg

3. B fra Aavangskolen vinker farvel foran Skt. Nicolai kirke.
Videre efter vandringen: 3. B fra Aavangskolen vinker farvel foran Skt. Nicolai kirke.

Foto: Jens Christian Lund