Fotos: 48 døbt ved drop in-dåb

Den yngste var 8 måneder gammel og den ældste 74 år, da anden omgang af drop in-dåb blev afholdt af kirkerne på Vesterbro. Hele 48 blev døbt, hvilket betød, at kirken måtte indkalde ekstra præster for at kunne imødekomme interessen
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Søndag den 3. december afholdt Vesterbro Sogn drop in-dåb for anden gang. Denne gang var Eliaskirken kulisse for et stort rykind, hvor 48 blev døbt i kirken på Vesterbros Torv.

Drop in-dåb er et helt nyt fænomen, som blev afprøvet i september i Kristkirken på Enghave plads. Her kom 34 ind fra gaden og blev døbt.

Allerede klokken 14.30, en halv time før arrangementet var sat til at starte, blev den første person døbt. Efterfølgende var der stor trafik omkring døbefonten, hvor to ekstra præster blev indkaldt, da begivenheden viste sig at tiltrække flere mennesker end forventet.

I kirken kunne man mærke den helt særligt andægtige, men også afslappede stemning, hvor folk nød de jazzede toner fra orgelet, mens de ventede på deres dåb. Enkelte sad alene, mens andre havde hevet hele familien med.

Gode historier bag dåb

"Jeg har nærmest været helt høj på oplevelsen efterfølgende," siger Birgitte Kvist Poulsen, der er sognepræst i Eliaskirken.

Hun og hendes 5 kolleger var på arbejde helt til klokken 18.45 denne første søndag i advent.

"Jeg oplevede, at folk kom med et stort overskud, og de var utroligt tålmodige, for der var jo lang kø ved døbefonten. Det er ved denne form for uhøjtidelig højtidelighed, hvor vi sænker dørtærskelen, at folk kommer ind og opdager os."

Hun glæder sig især over, at hun som præst havde mulighed for at få nogle dybere snakke med de døbte.

"Der var en mand, der var begyndt at tage stilling til kirken, efter han blev gift for tre år siden. Han var taget helt fra Skævinge for at blive døbt i sit gamle hood. Jeg jeg fik også snakket med to teenagepiger, der var begyndt at snakke om tro, livet og døden. Der var så mange dybe og spændende historier, at jeg kunne blive ved." 

Vi besøgte kirken på dagen og indsamlede indtryk fra dagen, hvor kirken summede som en banegård. Næste gang, der er drop in-dåb, er den 14. april 2018 i Sct. Matthæus Kirke.

Tags: