Fotos: En fest for reformationen

Dronning, regering, folketing og andre trossamfund var med, da folkekirken pinsesøndag fejrede 500-året for reformationen i Haderslev Domkirke.

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Pinsesøndag den 4. juni 2017 fejrede folkekirken 500-året for reformationen med en stor festgudstjeneste i en fyldt Haderslev Domkirke.

Blandt de mange deltagere var Dronning Margrethe, regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen spidsen, Folketingets formand  Pia Kjærsgaard og landets biskopper.

Også Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen havde taget turen til Haderslev og holdt festgudstjenestens prædiken. I den opfordrede han  til - på linje med reformationens fædre for 500 år siden  - at udsætte troen for kritik og eftertanke:

"Hvis den lidenskabelige optagethed af Gud ikke udsætter sig for kritikken, eftertanken og spørgsmålene, kan den blive en grusom fanatisme," sagde Peter Skov-Jakobsen fra prædikestolen i domkirken. 

"Vi skal huske vores værdier"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen talte også ved festgudstjenesten og kom blandt indet ind på  reformationens betydning for de værdier, det danske samfund i dag står på: . 

"Vi skal huske vores værdier, huske hvad vi kommer af, så vi ved, hvad vi skal værne om. Så vi kan forstå og forny. Derfor fejrer vi reformationens jubilæum," sagde statsministeren, som også understregede, at vi i dag har religionsfrihed i Danmark og takkede folkekirken for at have inviteret repræsentanter for andre kristne trossamfund, det jødiske samfund og danske muslimer med til fejringen.

Festgudstjenesten var en del af programmet på et velbesøgt tre-dages folkemøde i Haderslev med fokus på reformationen. 

Peter Skov-Jakobsens prædiken kan du læse her.

lars_loekke_rasmussen.jpg

Haderslev Stift/ Lene Esthave.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale ved festgudstjenesten.. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthav


 

kirkeminister_mette_bock.jpg

 Haderslev Stift / Lene Esthave.
Kirkeminister Mette Bock i Haderslve Domkirke. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave.


 


peter_skov-jakobsen.jpg

 Haderslev Stift / Lene Esthave.
Biskop i Haderslev Stift Marianne Christiansen med Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave.


repraesentanter_for_regering_og_folketing.jpg

 Haderslev Stift/ Lene Esthave
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og flere af regeringens ministre. Foto: Haderslev Stift/ Lene Esthave

 

jair_melchior.jpg

Overrabiner Jair Melchior og landsformand for Muslimske Organisationer Hamdi Sarac var gæster ved gudtstjenesten. De taler her med domprovst Torben Hjul Andersen
Overrabiner Jair Melchior og landsformand for Muslimske Organisationer Hamdi Sarac var gæster ved gudtstjenesten. De taler her med domprovst Torben Hjul Andersen. Foto: Haderslev Stift


dronning_stastminsiter.jpg

 Lene Esthave/Haderslev Stift
Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, statsminister Lars Løkke Ramussen, Dronning Margrethe og Folketingets formand Pia Kjærsgaard. Foto: Lene Esthave/Haderslev Stift

Tags: