Fotos: Gudstjeneste i Paris

paris_1.jpg

Efter gudstjenesten i Frederikskirken i Paris skulle der tages portrætter af kirkens præst Selma Ravn. Det er ikke så ofte pariserne ser pibekraver ved Triumfbuen. Foto: Morten Poulsen
Efter gudstjenesten i Frederikskirken i Paris skulle der tages portrætter af kirkens præst Selma Ravn. Det er ikke så ofte pariserne ser pibekraver ved Triumfbuen. Foto: Morten Poulsen
Den danske Kirke i Paris ligger på 17 Rue Lord Byron - lige ved Triumfbuen. Vores fotograf var forbi til en gudstjeneste 4. søndag i advent og på en tur med kirkens præst på selveste Champs-Elysées
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

paris_2.jpg

For at komme til Fredrikskirken, den danske Kirke i Paris tager man metroen til stop Charles de Gaulle Etoile, går op ved Triumfbuen og finder rue Lord Byron nr. 17. Der gemmer den sig mellem huse med franske altaner.
For at komme til Frederikskirken, Den Danske Kirke i Paris, tager man metroen til stop Charles de Gaulle Etoile, går op ved Triumfbuen og finder rue Lord Byron nr. 17. Der gemmer den sig mellem huse med franske altaner.

 

paris_3.jpg

Her er det xxx som sludre med en af de faste danske kirkegængere, inden hun læser indgangsbøn op.
Her sludrer Lonni Bolo med en af de andre faste danske kirkegængere inden hun læser indgangsbønnen.

 

paris_4.jpg

Den 24. april 1955 kunne kong Frederik IX indvie den nye danske kirke, Frederikskirken, som fik lov at bære kongens navn. Selma Ravn har været præst i den danske Kirke i Paris siden sommer i år.
Den 24. april 1955 kunne kong Frederik IX indvie den nye danske kirke, Frederikskirken, som fik lov at bære kongens navn. På prædikestolen ses Selma Ravn, som har været præst i Den danske Kirke i Paris siden sommer i år.

 

paris_5.jpg

Den 18. oktober 1953 blev Frederikskirkens grundsten så nedlagt, og den 24. April 1955 fandt indvielsen af kirken sted. Her ses kirkerummet fra pulpituret hvor orglet står.
Den 18. oktober 1953 blev Frederikskirkens grundsten nedlagt, og den 24. april 1955 fandt indvielsen af kirken sted. Her ses kirkerummet fra pulpituret hvor orglet står.

 

Læs også: London: En glædelig dansk jul

paris_6.jpg

Kirken har en stor fast skare kirkegængere, og ved den velsmagende kirkekaffe efterfølgende genlyder dansk, i denne lille sidegade i Paris.
Kirken har en stor og fast skare kirkegængere, og ved kirkekaffen efterfølgende tales der dansk.

 

paris_7.jpg

Organist studerende  Dmitri Egholm ved det Kongelige danske Musikkonservatorie, har taget et år ved den danske Kirke i Paris og studerer samtidig på Conservatoire de Paris.
Organiststuderende Dmitri Egholm ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har taget et år ved Den Danske Kirke i Paris og studerer samtidig på Conservatoire de Paris.

 

paris_8.jpg

Vi skulle have nogle portrætter af Selma Ravn efter gudstjenesten. Det var der flere som skulle...
Vi skulle have nogle portrætter af Selma Ravn efter gudstjenesten. Det var der flere som skulle...

 

Læs mere om Den Danske Kirke i Paris her

Tags: