Fotos: Københavnske pilgrimsvandrere på Klosterruten

Indimellem forlader en flok københavnere hovedstaden for at gå ture sammen langs Den Danske Klosterrute. Se billeder fra en af Bellahøj Kirkes pilgrimsvandringer. Og gå med, når turene de næste weekender går til Lolland

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

De er ved at have været vidt omkring på deres fælles vandreture.  

I de senere år har Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe nemlig fulgt den sjællandske strækning af Den Danske Klosterrute, der forbinder 50 af de steder, hvor der landet over blev bygget klostre i Middelalderen. Det har givet vandrerne oplevelser fra Helsingør i Nord til Vordingborg i syd.

Nye veje på Lolland-Falster

I år betræder pilgrimsvandrerne fra det nordlige København dog helt nye stier. De bevæger sig nemlig den del af klosterruten, der løber over Lolland-Falster, og som er blevet åbnet nu i 2017. Her er det allerede blevet til et par ture på rutens første del. 

Ind til videre er pilmgrimsvandrerne nået fra rutens udspring i Vordingborg ind over Falster og det østlige Lolland til landsbyen Vester Ulslev. I de kommende weekender tager man så et par etaper mere på øen.

Med til byfest og kirkejubilæum

Lørdag den 21. maj går turen gennem et meget smukt skov og søområde syd for Maribo og pilgrimsvandrerne kommer blandt andet forbi Røgbølle Sø. Det bliver også til besøg i Vester Ulslev, Godsted og Engestofte kirker. Den 18 kilometer lange rute ender ved Birgitta-søstrenes nye kloster, der ligger smukt i udkanten af Maribo ned til Søndersø.

Søndag den 29. skal pilgrimsgruppen på sin korteste tur, men alligevel bliver dagen med et spækket program.

Her begynder man, hvor man slap ugen før ved Birgitta-klostret og går langs Søndersø til Maribo.

Her slutter vandrerne sig til den lollandske bys 600-års-jubilæum, der samtidig også markerer grundlæggelsen af byens nuværende domkirke. Den fejres blandt andet med festgudstjeneste med biskop Steen Skovsgaard.

Festlighederne fortsætter senere på dagen, hvor der er indvielse af et helt nyt pilgrimshus, som pilgrimsvandrere fra hele landet vil fejre sammen. 

Vil du med på tur?

Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe er åben for alle, der har lyst til at gå med. Det kræver blot tilmelding senest fredag kl. 12.00 inden turen.

Læs mere om tilmelding og turen lørdag den 21. maj her

Læs mere om tilmelding og turen  søndag den 29. maj her

Billederne fra en af Bellahøj kirkes pilgrimsgruppes tidligere ture til Lolland-Falster er taget af Annette Greenfort. De vil senere på året blive udgivet i bogen  Den Danske Klosterrute fra Vordingborg til Tårs.
Læs mere om Den Danske Klosterrute her.

Tags: