Fotos: Ny kirke i Ørestad trak fulde huse

Ny Kirke Ørestad.jpg

Alle stole blev besat, da kirken i Ørestad blev indviet søndag den 15. april. Det er første nye kirke i Københavns Stift i næsten 30 år. Foto Henrik Dons Christensen.
Alle 100 pladser og mere til var fyldt, da Københavns ny kirke i Ørestad åbnede med procession, prædiken og pølser
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Ikke siden Skelgårdskirken i 1989 blev indviet, er der åbnet en ny kirke i Københavns Stift. Så søndagens åbning i 8tallet trak fulde huse.

Lokalerne, der tidligere har huset en ejendomsmægler og et rejseselskab, har plads til 100 siddende gæster og 150 i alt, og hver eneste plads blev fyldt op. Forældre havde børn på skødet og langs væggene stod folk spændte og fulgte med i ritualerne.

Bøger og kar blev båret ind, kirkerummet blev indviet af biskop Peter Skov-Jakobsen, og sognepræst Rikke Weissfeld stod for både prædiken og nadveren, inden den mere uformelle del af indvielsen fandt sted med pølsevogn, vin og kage.

Rikke Weissfeld er ikke i tvivl om, at kirken skal blive flittigt brugt. Allerede i næste weekend er der bryllup og dåb på programmet i den ny kirke.

Kirkerummet skal fungere som Ørestadens kirke, indtil en permanent kirke forventes at åbne i kvarteret inden for de næste fem til syv år.

Vi har samlet de bedste billeder fra dagen i dette album, så du kan se, hvordan indvielsen forløb.

Sognepræst Rikke Weissfeld var spændt på, hvor mange, der ville komme. Næsten alle, der ankom til den nye kirke fik en personlig velkomst.

Biskop Peter Skov-Jakobsen og provst Michael Krogstrup Nissen gik forrest i processionen. Derefter fulgte sognepræst Rikke Weissfeld og Ghita Katz Olsen, samt Camilla Aggersbjerg og Inger Lundager - alle fra Islands Brygges sogn.

Inden gudstjenesten blev kar, kalk og bibler båret ind i kirken af kirkens præster og personale.

Peter Skov-Jakobsen indvier kirken. Dernæst overtog Rikke Weissfeld gudstjenesten.

Efter gudstjenesten og nadveren gik biskop, provster og præster ud i procession. Kirken i Ørestad var nu indviet.

Efter Gudstjenesten blev tonen mindre formel. Der var vin, kage og kirkekaffe og udenfor var en pølsevogn hyret til at servere hotdogs til det fremmødte folk.

Der var en god stemning i den ny kirke.

For mange af de lokale var det naturligt og afslappende at være i det nye kirkerum.

Da de fleste havde forsynet sig med hotdogs var der taler fra en del af de, der har været en vigtig del af udviklingen af kirkerummet. En af dem var menighedsrådsformand Dorte Krogshede Elllingsøe.

Yderligere talere var provst for Amagerbro provsti Michael Krogstrup Nissen, sognepræst Rikke Weissfeld, provst Poul Bo Sørensen, Skelgård sogn og sognepræst Per Frederiksen, Solvang sogn.

Tags: