Fotos: Så er der samlet ind

sogneindsamling_johannes_doebers_kirke_foto_sille_arendt_8.jpg

Birgitte Schmidt Andersen havde taget sine døtre Kristine på 11 år og Emilie på 8 år med ud på årets Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Arendt
Birgitte Schmidt Andersen havde taget sine døtre Kristine på 11 år og Emilie på 8 år med ud på årets Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Sille Arendt
Frivillige har over hele landet samlet ind til fordel for verdens fattigste og Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Vores fotograf gik med, da Birgitte Schmidt Andersen og døtrene Emilie og Kristine raslede penge ind ved Johannes Døbers Kirke i Valby
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Søndag den 12. marts samlede frivillige over hele landet ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2017.

Også i mange kirker i København, var mennesker på gaden i den gode sags tjeneste. I Valby mødte Birgitte Schmidt Andersen og døtrene Emilie og Kristine op i Johannes Døbers Kirke, hvor de fik udleveret raslebøsser, inden de kunne bevæge sig rundt i kvarteret. 

Som det fremgår af billederne, blev det en rigtig god dag med frisk forårsluft og hyggellige møder med beboerne i sognet omkring Johannes Døbers Kirke.

Også indsamlingsmæssigt gik det godt. Birgitte, Kristine og Emilie fik over 1.200 kroner i kassen. Og samlet fik de frivillige i Johannes Døbers Kirke samlet 31.589 kroner sammen.

Selma på 10 år hjalp begejstret sin far, som for første gang var indsamlingsleder. Blandt andet delte hun indsamlingsbøsse ud til sin veninde Kristine, som hun kender fra Johannes Døbers kirkes børnekor. 

Emilie har netop lært at læse og læste højt af folderen med de gode råd, som Folkekirkens Nødhjælp gav alle indsamlere med på ruterne. Birgitte har samlet ind i flere år, men det er første gang, hun har pigerne med. 

Allerede efter den første opgang var humøret højt. "For alle, der var hjemme var gavmilde, og der var ingen som bare lukkede døren," fortæller Kristine. 

"Den bedste oplevelse var et sted, hvor de holdt stor fødselsdag, og så samlede alle gæsterne ind for os. Der fik vi rigtig mange penge,"  fortæller Kristine. Emilie tilføjer, at hun også syntes, det var sjovt at der lugter så forskelligt i opgangene og fra lejlighederne, når folk lukker dørene op.

De steder, der ikke var nogen hjemme, kom Birgitte og børnene en folder med girokort i postkassen.

Kristine vil helst have at pengene fra sogneindsamlingen går til børn i Syrien, som efter hendes mening har højeste prioritet lige nu.  

"30 kr. er hvad jeg har, det er nok fordi det er min 30 års fødselsdag," fortalte valbyborgeren bag denne dør. 

På vej tilbage til Johannes Døbers Kirke og få talt pengene op. Det blev til hele 1252,50 kr., hvad Birgitte, Emilie og Kristine er godt tilfredse med. 

"Det har været en virkelig fin oplevelse for mig at deltage sammen med pigerne. Vi har fået et glimt af andre menneskers liv bag hoveddørene, og det har i sig selv været interessant. Samtidig har vi fået en snak om hvad penge egentlig er værd, hvis nogle mønter fra en baglomme i Danmark kan give mad en hel måned til et barn i Etiopien," fortæller Birgitte. 

Tags: