Fotos: Sådan har 2016 set ud

himmelske_dage_1.jpg

En af årets store københavnerbegivenheder har været kirke- og kultufestivalen Himmelske Dage, der i maj måned engagerede 30.000 deltagere på gader og pladser. Foto: Sille Arendt
En af årets store københavnerbegivenheder har været kirke- og kultufestivalen Himmelske Dage, der i maj måned engagerede 30.000 deltagere på gader og pladser. Foto: Sille Arendt
2016 er forbi. Se noget af året, der gik, gennem linsen på vores fotograf Sille Arendts kamera

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

»Kirken behøver jo ikke være ved siden af livet«

 Sille Arendt

Her sidder præst Thomas Nedergaard. Bag ved ham har Eigil Pock-Steen Jørgensen, Amalie Svarre Nielsen og Carlo Janusz Becker sat sig godt til rette.
Og dem snakkede vi med, da billedet blev taget en torsdag aften først på året  i uKirke på Vesterbro. Her ville vi finde ud af, hvorfor kirken på Litauens Plads er blevet så stort et hit blandt bydelens unge, at mange af dem er engagerede i kirken og dens mange forskellige arrangementer.

Læs artiklen interviewet  »Kirken behøver jo ikke være ved siden af livet«

Mr. Musical

 Sille Arendt

Manden på billedet her hedder Thomas Høg, og han har haft et travlt 2016. Ikke kun i sin egenskab af musikmedarbejder i Ansgarkirken, som var anledningen til, at vi snakkede med ham i februar måned. Vi ville høre mere om hans engagement i den lille kirke i Københavns nordvestkvarter. 
Men Thomas Høg er også forfatter til en række musicals. Og da vi mødte ham var han fuldt beskæftiget med opsætningen af Jordens Søjler, som han har skrevet tekster til. Muscialen over Ken Follets bestseller har siden haft verdenspremiere og spiller nu på på Østre Gasværk Teater.

Læs interview om Thomas Høgs forhold til Ansgarkirken her

Blomstre som en kirkegård

 Sille Arendt

I april tog vi en tur med det halve København til Bispebjerg Kirkegård og tog billeder af den efterhånden Instagram-verdensberømte kirsebærallé overfor Grundtvigs Kirke.

Se alle billederne fra den udflugt her.

Optur

 Sille Arendt

Det blev til noget af en optur, da kirke- og kulturfestivalen Himmelske Dage indtog det indre København først i maj. Over 30.000 deltagere var med til debatter, koncerter, kunstudstillinger, gudstjenester, fællesspisninger og hvad festivalens over 400 arrangementer ellers bød på.

Vores fotograf var også med under hele festivalen, som du kan se mange flere billeder fra her.

Velbekomme!

 Sille Arendt

Spaghettigudtjenester, hvor børn og voksne spiser et måltid sammen efter en kort hverdagsgudstjeneste, er en af folkekirkens nyere klassikere - og helt store succeser. Det er de også i Taksigelseskirken på Østerbro. Her var vi forbi i maj måned på en dag, hvor menuen dog var ændret til fyldte pitabrød - hvilket dog ikke svækkede appetiten. 

Se fotos fra spaghettigudstjeneste med pitabrød på Østerbro her

Folkekirken møder folket

 Sille Arendt

Folkekirken er selvfølgelig med, når Folkemødet hvert år folder sig ud i juni måned i Allinge på Bornholm. Sådan var det også i 2016, hvor daværende kirke- og kulturminister Bertel Haarder (V) åbnede folkekirkens telt og dermed skød fire dages debatter, samtaler, koncerter, fællessang og en enkelt lagkagesmagning i gang.

Se fotos fra alle dagene i folkekirkens telt på Folkemødet på Bornholm her

Solskinsøens kirker

 Sille Arendt

Udover Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner udgøres Københavns Stift geografisk også af Bornholm. Og her ligger nogle af landets smukkeste og mest kulturhistorisk interessante kirker. Vores fotograf tog i juni en runde til nogle af dem på en dag, hvor Bornholm virkelig levede op til sit tilnavn Solskinsøen.

Se fotos af Bornholms smukke og spændende rundkirker og kalkmalerier her

Et ungdommeligt folkemøde

 Sille Arendt

I begyndelsen af september blev der for første gang afholdt Ungdommens Folkemøde. Her mødtes 30.000 unge og 85 forskellige organisationer hinanden til det, som arrangørerne selv kaldte for en demokratifestival under overskriften  "Nutidens problemer skal løses af fremtidens borgere"  Også folkekirken var med i de tre dage i Søndermarken, hvor der også blev diskuteret tro, tvivl, etik og religion.

Se fotos fra Ungdommens Folkemøde i Søndermarken på Frederiksberg her

Flagdag for Danmarks udsendte

 Sille Arendt

Den 5. september er officiel flagdag for Danmarks udsendte soldater. Dagen blev blandt andet markeret med en mindegudstjeneste i Holmens Kirke, hvor kronprinsparret, daværende udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udsendte soldater var blandt de mange deltagere.

Se fotos fra flagdagen og mindegudstjeneste for Danmarks udsendte her.

Reformationens lange skygger

 Sille Arendt

2017 bliver det store fejringsår, når 500-året for Reformationen bliver markeret verden over. I oktober tog vi fat i Politikens kronikredaktør Christoffer Emil Bruun for at høre mere om hvordan han ser Reformationens påvirkninger helt frem til i dag. I den forbindelse fangede vores fotograf ham på en fredelig sensommerdag ved en sø i Nordsjælland.

Læs artiklen med Christoffer Emil Brunn her

Lucia midt på Strøget

Lucia

Også 2016 ender med en jul. Og som optakt til den gik mange københavnske børn og unge Luciaoptog i byens kirker den 13. december. Også i Helligaandskirken midt på Strøget, hvor der allerede fra morgenstunden var lys, sang og morgenkaffe med masser af mennesker.

Se fotos fra en stemningsfuld morgen med Luciaoptog her

Tags: