God Goes Deep indstillet til priser

God Goes Deep Christian Monrad Palma Lova

Natkirkepræst Christian Monrad og musikplanlægger Palma Lova fra God Goes Deep, som er nomineret til priser i Politiken og ved Danish DeeJay Awards. Foto: Sille Arendt, 2014.
Natkirkepræst Christian Monrad og musikplanlægger Palma Lova fra God Goes Deep, som er nomineret til priser i Politiken og ved Danish DeeJay Awards. Foto: Sille Arendt, 2014
Både Politiken og arrangørerne bag Danish DeeJay Awards nominerer fredagsarrangementerne i Vor Frue Kirke til priser. Natkirkepræst Christian Monrad er overrasket. Og beæret
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

”Og prisen går til…”

I den kommende tid er der muligt, at den velkendte sætning fra diverse prisuddelinger hele to gange kan afsluttes med ”God Goes Deep i Vore Frue - Københavns Domkirke.”

 

Stem på God Goes Deep

Det er Politikens læsere, der afgør om God Goes Deep skal have iByen-prisen for 'Årets klub'

Afstemningen foregår online og slutter fredag den 20. marts 2015 kl. 10.00

OPDATERING den 21. marts: Afstemningen er nu slut, og God Goes Deep blev nummer 2.  

 

I hvert fald er de tilbagevendende fredagsarrangementer i kirken i Nørregade, hvor dj’s skaber stemning til ro og refleksion i lyd og lys, blevet indstillet til to store priser.

Dagbladet Politikens sektion iByen, der fokuserer på det det københavnske by- og kulturliv, har nomineret God Goes Deep i kategorien ’årets koncert’. Her er det læserne, der i dagene 18. – 20. marts stemmer online og træffer afgørelse om, hvem der skal vinde.

Også Danish DeeJay Awards, som er en årligt tilbagevendende pris-fest, hvor dansk klubliv og -musik hyldes, har fået øje på Natkirken i Vor Frue. Den 30. april afgør en jury af fagpersoner, om arrangørerne af God Goes Deep skal på scenen til et stort show i Øksnehallen på Vesterbro for at modtage prisen som ’Årets bedste danske klub’.

En overrasket og beæret natkirkepræst

Kirken i København har spurgt Christian Monrad, som er natkirkepræst ved Vor Frue Kirke og en af kræfterne bag God Goes Deep, hvordan han tager imod på nomineringerne.

God Goes Deep er sammen med fire andre steder landet over nomineret i kategorien ”Årets bedste danske klub.” Er I overraskede over at være blandt de nominerede til Danish DeeJay Awards i april?

Oplev God Goes Deep

God Goes Deep finder sted i Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke - på udvalgte fredage året igennem.

Fredag den 20. marts er det muligt at opleve den prisindstillede begivenhed, når dj Kong og P2-vært Minna Grooss, skaber stemning til ro og refleksion.

"Det må jeg sige, at vi er. Det er ikke noget, vi tidligere har talt om kunne blive aktuelt. Jeg har aldrig tænkt den tanke. Vi er unægtelig seriøse omkring det vi laver, men God Goes Deep er drevet af lyst og passion og ikke målsætninger om at nå højt. Men det er fedt, og jeg er meget beæret over nomineringen. Det er et kæmpe skulderklap til hele holdet."

Hvordan er det at komme i selskab med fx københavnske Culture Box, der har vundet prisen for årets klub fire gange før og er internationalt anderkendt for sit progressive program i elektronisk musik?

"For mig har Culture Box i mange år været et fundament i det københavnske natteliv og en institutionen, hvor det nye slår rødder, inden det opdages af resten af København.
Vi er enormt heldige og privilegerede at store, dygtige og seriøse dj’s og musikere vil lege med på legen og spille i kirken. Men at vi nu pludselig regnes i selskab med Culture Box svarer vel til, at det som fodboldspiller pludseligt går op for en, at man spiller i superligaen uden at ane det.

Æren for den kvalitative og skarpe musikprofil til God Goes Deep må tilregnes Palma Lova, som er medarrangør. Jeg kommer med ideer til musikken og dj’s, men det er helt og holdent hende, der er tovholder og svinger pisken over musikprogrammet."

Ingen klub, og så alligevel

Hvis God Goes Deep er en klub – så er den på mange måder ikke helt efter bogen.  Hvilke elementer adskiller God Goes Deep fra de andre nominerede klubber?

Åndeligheden, fordybelsen og livsmysteriet er ikke bare blevet legalt, men også eftertragtet.

"Jeg ville aldrig selv bruge kategorien eller termen ’klub’ om God Goes Deep, men derimod forklare arrangementet som et åbent kirkerum, hvor musik og lyssætning er baggrundstæppe for fordybelse, og det at blive bjergtaget og henført. På en almindelig klub serveres der alkohol, men det vil vi ikke have ind i kirken, i stedet serverer vi gratis kaffe og te.

På en almindelig klub vil du også opleve, at folk konverserer og taler sammen, mens vi  til God Goes Deep beder om stilhed i kirkerummet for at skabe pladsen til musikken og tankerne."

Ser du overhovedet lighedstegn mellem God Goes Deep og en klub?

"Ja, masser. For vi har plukket enkelte elementer fra klub- og diskoteksmiljøet, som vi har skruet helt op for. I domkirken er lyd og lys mere eller mindre altomfattende i samspillet med C.F. Hansens arkitektur og Thorvaldsens apostle og Kristusfigur. Men vi bruger bare lys og lyd med den hensigt at skabe et lille eventyr og en fortryllelse af kirkerummet som helhed, og den historie som det selv fortæller til én - om man er religiøs eller ej. Det er et øjebliks magi og fortælling, som man frit kan bevæge sig ind og ud af."

Tilbage til fordybelse

God Goes Deep har fundet sted i tre år nu, og før det kørte fredags-Natkirken i Vor Frue også et program med musik fra dj’s. Har du et bud på, at det netop er nu, I bliver nomineret? Hvad rammer I i København?

Danish DeeJay Awards 2015

Prisuddelingen finder sted den 30. april i Øksnehallen på Vesterbro.

"Det er et svært spørgsmål, det vil være meget nemmere at svare på om 30 eller 100 år, når man kan se de store linjer og strømninger i datiden. Men hvis jeg må blive ved de store linjer, ser jeg åndelighed og religion i Danmark på vej op fra et absolut nulpunkt efter et halvt århundrede eller mere, hvor der var en forventning om, at de politiske ideologier kunne åbenbare sandheden. Den tid er forbi nu, og åndeligheden, fordybelsen og livsmysteriet er ikke bare blevet legalt, men også eftertragtet."

Hvad vil det betyde for jer at vinde en af priserne – eller dem begge ligefrem?

"Hvis vi skulle være så heldige at vinde, vil det være super fedt, men det vigtigste for os er, at aftenerne i Vor Frue fungerer, at folk er glade, og at det er lysten, der driver arbejdet for os. Men den danske folkekirke som årets klub lyder alligevel sjovt, og kunne give stof til både debat og eftertanke både inden- og udenfor kirken."

Tags: