Guide: Bliv klogere på tro og kristendom

Ole Bjerg Copenhagen Business School

Filosoffen Ole Bjerg fra Copenhagen Business School fortæller om dødssynden 'grådighed' i Korsvejskirken på Amager den 22. marts. Pressefoto
Filosoffen Ole Bjerg fra Copenhagen Business School fortæller om dødssynden 'grådighed' i Korsvejskirken på Amager den 22. marts. Pressefoto
Hvad er tro, hvad betyder den for dig, og hvad står der egentlig i den bibel? Flere københavnske kirker byder for tiden velkommen til foredrag og studiekredse om tro og kristendom. Få overblikket her

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Kristendomskursus i Solvang Kirke på Amager

Solvang Kirke indbyder til kristendomskursus på torsdage i de første måneder af 2015.

Kurset er for alle, som gerne vil bruge tid til at sætte sig ind i den kristne tro. Det kræver ikke særlige forudsætninger eller nogen bestemt indstilling.

Alle aftener begynder kl. 18.30 med spisning, fordi fællesskabet er en vigtig del af kurset. Derefter er der oplæg over aftenens tema. Efter oplægget er der samtale i grupper. Samtalen er en vigtig del af kurset.

Det hele foregår i en tillidsfuld atmosfære, hvor alle kan komme til orde og dele tanker med de andre i gruppen. Enighed er hverken en forudsætning eller et mål for kurset.

Kurset begyndte i januar og sidste gang er torsdag den 26. marts.

Læs mere på Solvang Kirkes hjemmeside.
 

Jesuskirkens aftenhøjskole: Den moderne kristendom

Temaet for Jesuskirkens aftenhøjskole i Valby den 26. marts er "Den moderne kristendom" med foredrag af  Niels Henrik Gregersen, som er teologi-professor ved Københavns Unisversitet og hjælpepræst:

Foredraget vil trække de centrale linjer ind i den post-moderne æra, hvor kristendommen mødes af troen på, at de store fortællingers tid er forbi. Men kristendommen eksisterer stadig, og ét af de vigtigste anliggender i vor tid er at sætte ord på forholdet mellem det moderne individ og kristendommens plads i verden.

Læs mere om arrangementet her. 

Oplæg om de syv dødssynder i Korsvejskirken på Amager

"De syv dødssynder har aldrig været mere populære, men ender det godt?"  

Det spørgsmål stiller præst i Korsvejskirken, Martin Herbst, til syv kulturpersonligheder og tænkere.

I løbet af 2015 aflægger de på skift besøg i forlængelse af udvalgte højmesser for at give os svaret. Hvert oplæg om de syv dødssynder varer omkring 40 minutter og begynder lige efer højmessen kl. 11.30.

Næste arrangement er søndag den 22. marts, når filosof ved Copenhagen Business School, Ole Bjerg, fortæller om grådighed.

Se det samlede program for "De syv dødssynder" her

Samtaler om tro i Sankt Johannes Kirke på Nørrebro

"En slags studiekreds" er overskriften, når studenterpræst Nicolai Halvorsen ved Københavns universitet og sognepræst Marie Damm inviterer til samtaler om tro og eksistens i legestuen ved Sankt Johannes Kirke.

Samtalerne har deltagernes egne erfaringer og overvejelser i centrum.

Kirken sørger for en god ramme og medvirke til at samtalen holder fokus.  Studiekredsen foregår den 12. og 26. marts samt den 16 april.

Alle er velkomne, men tilmelding rilmelding er nødvendig.

Læs mere - også om tilmelding - her.

Åben bibelworkshop i Vigerslev Kirke i Valby

Hver anden torsdag er der åbne bibelgrupper og bibelworkshops i Vigerslev Kirke. Allle kan deltage.

Der er mulighed for at deltage i fællesspisning før gruppesamlingerne, som begynder ca. kl. 19.15.

Efter aftensmaden deler deltagerne sig op i grupper. Der er grupper for både nye og erfarne bibellæsere. Man vælger selv, hvilken gruppe man vil være med i.

Grupperne ledes blandt andre  af Inger Margrethe og Flemming Kofod-Svendsen, samt kirkens præst Henrik Laursen.

Se programmet på Vigerslev Kirkes hjemmeside

Workshop om Kristuskransen i Bethlehemskirken på Nørrebro

Den 10. og 11. april 2015 inviterer Bethlehemskirken på Nørrebro til workshop om Kristuskransen, som også kaldes for Livets Perler. Perlerne beskriver faserne i Jesu liv og vores erfaringer på livets vej. Kransen symboliserer den udviklingsvej, der findes i kristendommen.

Temaer for workshoppen: Overgivelse og tillid. Ørkener og oaser. Gennem død til liv.

Der vil være oplæg, guidede meditationer og deling af erfaringer.

Læs mere - også om tilmelding - her.

Tags: