Himmelske Dage blev til noget af en optur

himmelske_dage.jpg

Ved åbningsshowet på Nytorv blev der blandt andet sent balloner til himmels. Foto: Sille Arendt
Over 400 arrangementer og mindst 30.000 deltagere. Sidste weekends kirke- og kulturfestival Himmelske Dage overgik alle forventninger, fortæller en af arrangørerne. Se fotos fra opturen her

For arrangørerne og de mange kirkelige organisationer, der deltog, kan det måske være lidt svært at komme ned på jorden igen?

Kristi himmelfartsdagenes store kirke- og kulturfestival Himmelske Dage i København blev i hvert fald en bragende succes med et anslået deltagerantal på mindst 30.000 mennesker, der her deltaget i de over 400 arrangementer af meget forskellig karakter.

Næsten 3.000 mennesker var eksempelvis med til en af festivlalens tre åbningsgudstjenester torsdag den 5. maj, ligesom 400 fandt vej til maratonsalmesang i Vartov i Farvergade lørdag den 7. maj. Undervejs er der ved festivalens gudstjenester blevet samlet over 60.000 kroner ind til verdens flygninge.

Arrangør: Over al forventning

Dermed har Himmelske Dage mere end levet op til arrangørernes forventninger og fra festivalens sekretariat lyder meldingen da også:

”Tak til københavnerne for at tage så godt imod Himmelske Dage! Vi har oplevet samtale og nysgerrighed i alle dele af det mangfoldige program. Siden vi begyndte planlægningen af dette års Danske Kirkedage, har intentionen været at skabe åbne og inddragende arrangementer for alle mennesker med interesse for religion og kirke og religionernes rolle i det danske samfund. Vi er stolte over, at det er lykkedes ud over al forventning," siger Bitten Schjødt Kjær, formand for Styrelsen for Danske Kirkedage, der har stået bag Himmelske Dage.

Ved afslutningsarrangementet på Nytorv søndag den 8. maj deltog mere end 1.000 mennesker. Her blev stafetten for Danske Kirkedage overdraget til reræsentanter for Viborg Stift og byen Herning, hvor den næste kirke-og kulturfestival folder sig ud i 2019 under navnet Himmelske Dage på Heden.

SE BILLEDER FRA HIMMELSKE DAGE

TORSDAG: Publikum var med, da Folkeklubben gav koncert på Nytorv. Og ellers bød torsdagen også på åbningsgudtstjenester, rapperen Pede B, fællesspisning i Kødbyen, en bustur i københavnernatten og vespersang i den katolske kirke i Bredgade.

Se billeder fra en himmelsk start torsdag her

FREDAG: Mumitroldene var til gudstjeneste i Holmens Kirke. Og ellers bredte festivalstemningen sig over det indre København i løbet af fredagen, hvor der blandt andet også var vandring på tværs af tro, debat om det særligt kristne ved Danmark, cykelgudstjeneste på Israels Plads og mulighed for at smage på Sydfyn på Rådhuspladsen.

Se billeder fra en fredag i festivalstemning her

LØRDAG: De mange debatter fortsatte lørdag, hvor pavens personlige prædikant Raniero Cantalamessa diskuterede de kristne kirkers rolle i de moderne samfund med blandt andre Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Lørdagen bød også på rollespil for børn og voksne på Rådhuspladsen, fællessang med kirkeminister Bertel Haarder og loppemarked hos Folkekirkens Nødhjælp.

Se billederne fra en lørdag under åben himmel her

SØNDAG: Over 1000 mennesker var søndag med til at slutte Himmelske Dage af med gudstjeneste på Nytorv.

Se billleder fra afslutningsbegivenheden søndag her