H.K.H Prins Henrik bisættes fra Christiansborg Slotskirke

bisaettelse_prins_henrik_i_christiansborg_slotskirke.jpg

Prins Henrik bisættes fra Christiansborg Slotskirke
Offenligheden kan se prinsens kiste ligge på castrum doloris i slotskirken fra den 17. februar til den 19. februar. Foto: Henrik Dons Christensen
H.K.H. Prins Henrik bisættes tirsdag den 20. februar fra Christiansborg Slotskirke. Offentligheden får mulighed for at se kisten, når prinsen ligger på castrum doloris fra lørdag til og med mandag.

Det er Christiansborg Slotskirke, der bliver rammen for Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse tirsdag den 20. februar.

Det er kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, der foretager bisættelsen.

Kirken, som er kongehusets kirke, har tidligere været anvendt ved royale begravelser. Senest var det Dronning Ingrid i 2000, der lå på Castrum Doloris - smertens leje, inden hun senere blev begravet uden for Roskilde Domkirke.

Offentligheden kan se kisten på castrum doloris og vise prinsen en sidste ære fra lørdag til mandag i slotskirken.

• Lørdag 15.00 - 19.00
  • Søndag 12.00 - 19.00