Hvad mener du om dåben?

chris_minh_doky.jpg

 Folkekirken på Frederiksberg sætter med en række korte interviewfilm gang i samtaler om barnedåb på en ny facebookside. Her fortæller fx jazz-bassisten Chris Minh Doky om sit syn på forældrenes ansvar i beslutningen om barnedåb eller ej. Foto fra filmen
Folkekirken på Frederiksberg sætter med en række korte interviewfilm gang i samtaler om barnedåb på en ny facebookside. Her fortæller fx jazz-bassisten Chris Minh Doky om sit syn på forældrenes ansvar i beslutningen om barnedåb eller ej. Foto fra filmen
På en ny facebookside giver musikeren Chris Minh Doky og en række andre troende, tvivlere og ateister bud på, hvad barnedåben er for en størrelse. Det er Folkekirken på Frederiksberg, der nu inviterer til samtaler om barnedåb

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Hvad mener du om dåben? Skal dit barn døbes eller ej. Og hvorfor?

Svarene på de spørgsmål interesserer Folkekirken på Frederiksberg så meget, at inviteres til debat og dialog på den nye facebookside Daabsgaven fra den 26. februar 2017.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i samtalen, der tager udgangspunkt i en række korte videoer med børn og voksne i alderen 5-65 år. 

De medvirkende i filmene svarer på, hvad de mener om dåben og diskuterer nogle af de spørgsmål, der kan følge med, når vi taler om dåb: Hvad vil det egentlig sige at være troende, og hvad betyder næstekærlighed i praksis? Det har de medvirkende vidt forskellige holdninger til. 

Filmene er optaget i Frederiksberg Slotskirke og bliver lagt løbende ud på facebooksiden i de næste måneder. Hver gang vil forskellige præster fra nogle af folkekirkerne på Frederiksberg sidde klar og deltage i debatten og dialogen.

Kødben på buffeten

Selvom det naturligt bliver de store og tunge spørgsmål, der berøres, når vi taler om dåb og tro, bliver der også blevet plads til nye vinkler i de små film.

Kødben hører måske til de sjældne indslag på buffeten, når vi fejrer dåb, men for næsten seksårige Emma og Kerstin kan det udmærket indgå som del af menuen, hvis der nu skulle være hunde med til festen. 

I en anden video kan du møde Anders, for hvem næstekærlighed ikke bare er at elske dem, der er ens nærmeste, men i princippet at elske alle mennesker på jorden. Men som Anders siger, så er det ikke helt nemt, ”når der også er nogle mennesker, man bare synes er nogen assholes”. 

Dialogen på facebooksiden bliver åbnet af jazz-bassisten og komponisten Chris Minh Doky, når han i premiere-filmen på Daabsgaven den 26. februar fortæller om, hvordan han ser forældrenes rolle og ansvar i beslutningen om barnedåb eller ej.

Hvorfor tale om dåb?

Folkekirken nyder stor opbakning i befolkningen, hvor knap 80 procent af danskerne var medlemmer i 2016.

Gennem de senere år har man dog oplevet et fald i antallet af døbte børn. Derfor er der i 2017 både på lands- og lokalplan særligt fokus på information, debat og dialog om dåben. Et af målene er at lære mere om, hvilke tanker og overvejelser danske forældre gør sig om barnedåb.

Tidligere i år lancerede folkekirken.dk en landsdækkende kampagne om dåb. Den fører Frederiksbergs folkekirker nu videre lokalt med facebooksiden Daabsgaven. Dialogen om dåben starter den 26. februar, men siden er allerede åben.

hjemmesiden daabsgaven.dk  kan du finde artikler, tips og quiz om dåben samt information om alle de aktiviteter for børn, som Frederiksbergs kirker byder på. 

Tags: