Hvorfor må kun politikere diskutere politik?

"Ingen præst, biskop eller menighedsrådsformand i dette land tror, at han eller hun taler på folkekirkens vegne," skriver Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen i Jyllands-Posten om den seneste tids debat, om ansatte i folkekirken kan og må deltage i den demokratiske diskussion i medierne
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

De seneste uger har et af de store emner i den offentlige debat været spørgsmålet om, hvorvidt ansatte i folkekirken kan og må deltage i den demokratiske diskussion i medierne.

Den umiddelbare anledning har været et læserbrev i Jyllands-Posten for nylig, hvor biskoppen i Haderslev Stift, Marianne Christensen, blandt andet gav udtryk for sine tanker om  næstekærlighed og de politiske forslag til ændringer i Danmarks nuværende flygtningepolitik. 

Men kan præster, provster, biskopper og andre folkekirkeansatte overhovedet deltage i en sådan debat? Ja, mener Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, i en kronik i denne uge i Jyllands-Posten. 

Mere debat

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen er også fast blog-skribent på Dagbladet Politikens hjemmeside. 

Læs mere om bloggen og biskoppens arbejde her

"I en demokratisk debat må alle kunne udtale sig, når de har noget at bidrage med. Ingen præst, biskop eller menighedsrådsformand i dette land tror, at han eller hun taler på folkekirkens vegne," skriver Peter Skov-Jakobsen.

Læs hele kronikken "Kirkens folk i den politiske debat" på Jyllands-Postens hjemmeside i linket her

Tags: