Jul 2018: Juleaften i København

juleaften.jpg

Juleaften i København. Arkivfoto: Sille Arendt
Den 24. december 2018 ringer klokkerne ind til juleaftensgudstjenester for børn og voksne over hele København. Flere kirker inviterer også til fejring af juleaften. Her står menuen på både julemiddag og julehygge.

Tekst: Jeppe Kiel Revsbech

Juleaftensdag er starten på én af årets helt store højtider, og vanen tro strømmer tusindvis af københavnere til julegudstjenester i kirkerne i Københavns Stift.

Fra tidlig morgen til sen aften ringer klokkerne ind til forskellige juleaftensgudstjenester. Mange kirker inviterer også børn og deres voksne til særlige børnegudstjenester.

I oversigten her kan du finde frem til din lokale kirke, og på dens hjemmeside se hvornår, der er gudstjeneste.

I vores kalender kan du også tage et kig på listen over gudstjenester juleaften i Københavns Stift, der omfatter Københavns, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Bornholms kommuner.

Du kan fejre juleaften i en københavnsk kirke

Hos flere af kirkerne fortsætter den gode julestemning aftenen ud, når menighedens frivillige arrangerer juleaften med plads til julemiddag, julehygge – og dans om juletræet.

Af praktiske hensyn er der tilmeldingsfrist og et begrænset antal pladser til arrangementerne. Herunder finder du et overblik over, hvor du kan fejre juleaften i de københavnske kirker.

Juleaften i Holmbladsgade

Mandag den 24. december 2018 kl. 18.00
Nathanaels Kirkes sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København S

Traditionen tro holder Nathanaels Sogn juleaften i kirkens sognegård, hvor sultne ganer kan forsyne sig med både and og flæskesteg, risalamande og julegodter, mens julefreden sænker sig over Amagerbro.

Alle er velkomne til at deltage i det hyggelige arrangement, som koster 200 kroner for voksne og 100 kroner for børn mellem fem og elleve år. Børn under fem år spiser med ganske gratis.

Tilmeldingen sker via sognets kordegn på telefonen 42415583, og sidste frist er mandag den 17. december.

Juleaften i Vanløse

Mandag den 24. december 2018 kl. 18.00
Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse

Også Adventskirken i Vanløse inviterer til julemiddag for alle, som ønsker at dele højtiden i hyggeligt fællesskab med andre.

Her begynder dagen med julegudstjeneste klokken 16.00, hvorefter kirken byder på et lille glas, inden juleglæden får lov at sprede sig med middag, julesange – og et flot pyntet juletræ.

Prisen for at deltage i arrangementet er 175 kroner for voksne, mens børn under tolv år kan være med kvit og frit.

Tilmeldingen foregår hos kirkens kontor, og fristen løber til den 19. december klokken 13.00.

Juleaften i Tingbjerg

Mandag den 24. december 2018 kl. 17:30
Tingbjerg Kirke, Langhusvej 1, 2700 Brønshøj

Heller ikke Tingbjerg Kirke lader den gode julestemning ude af syne, når kirken slår dørene op til julemiddag.

Også her begynder dagen med julegudstjeneste klokken 15.30, hvorefter programmet står på god julemad og godt selskab.

Det koster 100 kroner for voksne at deltage i julefesten, mens børn under 14 år betaler halv pris. Det er desuden muligt at medbringe drikkevarer til middagen eller købe dem særskilt i kirken på dagen.

Tilmelding til arrangementet sker via sognets kirketjener senest den 19. december, og der er plads til 50 deltagere.

Juleaften på Nørrebro

Mandag den 24. december 2018 kl. 17.30
Bjelkes Allé 19-21, 2200 København N

I Anna Kirke på Nørrebro kan københavnerne synge julen ind med julegudstjeneste klokken 15.00, inden kirken slår dørene op til julemiddag klokken 17.30 juleaften.

Her står menuen på julemad, julegodter og julehygge, ligesom gæsterne skal medbringe en lille gave til arrangementet på cirka 20 kroner.

Det koster – foruden julegaven – blot 30 kroner at deltage i aftenen, og tilmelding skal ske på 28 48 33 63 senest den 14. december.

Læs mere på Anna Kirkes facebookside.