Kirkelige vielser af homoseksuelle: »Antallet vokser fortsat, og det er glædeligt«

homovielse.jpg

Homovielser/Foto fra vielse i Frederiksberg Have i 2012. Foto: Sille Arendt
Foto fra vielse i Frederiksberg Have i 2012. Foto: Sille Arendt
Fem år efter loven blev vedtaget, vælger stadigt flere homoseksuelle par bliver gift i en kirke, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Den udvikling glæder Københavns biskop Peter Skov Jakobsen
af Jacob Lybek (Presserådgiver i Københavns Stift)

Pressemeddelelse fra Københavns Stift:

Torsdag den 15. juni 2017 har loven om kirkelige vielser af par af samme køn 5-års jubilæum.

Siden det i 2012 med en ny lov blev muligt for homoseksuelle at sige ja til hinanden i den danske folkekirke, har til sammen 416 par rundt om i landet valgt at benytte sig af muligheden som et alternativ til at blive viet på det lokale rådhus.

Det fremgår af tal, som Københavns Stift netop har trukket fra Danmarks Statistik. Det samlede antal af kirkelige vielser af par af samme køn er dog angiveligt højere end oplyst, da tallene fra første halvdel af 2017 endnu ikke er blevet registrerede hos Danmarks Statistik.

2016 topper med til sammen 105 kirkelige vielser af par af samme køn. Flertallet af vielserne er indgået af kvindelige par. Tallene viser endvidere, at der hvert eneste år siden 2012 har været en stigning i antallet i forhold til året før.

Antal kirkelige vielser af par af samme køn i Danmark

Årstal

Mandlige par

Kvindelige par

I alt

Alle årene

Kilde:
Danmarks Statistik

Biskop glæder sig over udviklingen

Det stigende antal glæder Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen. Han stod i spidsen for det udvalg, som på vegne af Kirkeministeriet har udarbejdet det særlige ritual for kirkelige vielser af par med samme køn.

”Da loven og ritualet kom til verden var der mange, der argumenterede imod. Jeg synes, at tonen i debatten indimellem var både modbydelig og uværdig. I dag har det meste af krudtstøvet dog lagt sig, og det er kun et mindretal af præsterne, der er modstandere af kirkelige vielser af par af samme køn.

Det glæder mig, at de homoseksuelle har båret over med mange af de kradse ting, der er blevet sagt, og at de har ønsket at lade sig vie i kirken,” siger Peter Skov-Jakobsen og tilføjer:

”Det største af alt er jo kærligheden, som vi også kan læse i Bibelen. Det væsentlige er, om to mennesker elsker hinanden og ønsker at indgå ægteskab, og ikke om de har det samme eller det modsatte køn. Jeg kan slet ikke få øje på nogen forskel i den sammenhæng. Hvorfor tage udgangspunkt i seksualiteten, når det rent faktisk er kærlighed og viljen til fællesskab, der skaber ægteskabet? Alle er lige for Gud. I folkekirken skal vi kunne rumme alle mennesker og møde dem der, hvor de er.”

Læs mere om vielse af par af samme køn på www.folkekirken.dk

For yderlige info kontakt: Jacob Lybek, presserådgiver, Københavns Stift, mobil: 23 20 50 81, mail: jacra@km.dk