Københavns biskop går på Twitter

img_0736.jpg

Biskop Peter Skov-Jakobsen tweeter fra kontoen @skovjakobsen. Foto: Sille Arendt
Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen har åbnet en Twitter-profil og glæder sig til at være en del af det sociale medie
Elsebeth Grummesgaard Gjesings billede
af Elsebeth Grummesgaard Gjesing

Hvilke emner forventer du at tweete om?

Nu vil jeg hen over sommeren bruge lidt tid på at lære mediet bedre at kende, men man kommer helt sikkert ikke til at slippe for en del tweets om litteratur og Europas historie og politik, som er emner, der optager mig meget.

Jeg vil selvfølgelig tweete om folkekirkelige og andre samfundsmæssige emner, og så synes jeg det er herligt, at følge nogle af mine internationale yndlingsmedier som Die Zeit, BBC og The Guardian på lidt tættere hold.

Hvorfor har du valgt at bruge Twitter frem for fx Facebook?

Det er nok mest et spørgsmål om tid og prioritering. Jeg bruger også LinkedIn, og umiddelbart er mit temperament mest til de mere tekstbaserede sociale medier. Men jeg vil da ikke udelukke, at jeg tager facebook op på et tidspunkt. Lige nu vil jeg hellere anbefale Københavns Stifts facebookside, som kommer rundt i hjørnerne af stiftet og bl.a. er god til at sætte ansigt på de mennesker og begivenheder, som tegner folkekirken her i stiftet.