Københavns kirker bakker massivt op om sogneindsamling

fkn.jpg

Ved Sogneindsamlingen i 2013 samlede 19.000 indsamlere 13,5 mio. kroner ind til kampen mod sult. Foto: Mikkel Østergaard
Folkekirkens Nødhjælp står bag den årlige sogneindsamling, som i år finder sted søndag d. 9. marts. Med 91 % af sognene har Københavns Stift den højeste andel af deltagende sogne i landet. Et af dem er Simeon-Sankt Johannes Sogn på Nørrebro, hvor 21-årige Luna Woer er indsamlingsleder
Johannes Henriksens billede
af Johannes Henriksen

1407 sogne deltager i årets sogneindsamling, som finder sted søndag d. 9 marts. Det er en stigning på 7 % i forhold til sidste år. I Københavns Stift deltager 99 af stiftets i alt 108 sogne, svarende til 91,7 %. Dermed har Københavns Stift landets højeste andel af deltagende sogne.

Bliv indsamler

Selvom et stort antal af kirkerne i Københavns Stift er tilmeldt årets sogneindsamling, er der fortsat behov for indsamlere.

Du kan melde dig som indsamler via nedenstående link, hvor du automatisk vil blive sat i forbindelse med den lokale indsamling i sit sogn.

”Det er glædeligt, at så stort et antal af kirkerne i Københavns Stift tager del i årets sogneindsamling. Det sociale arbejde til gavn for fattige både herhjemme og i udlandet er en afgørende del af folkekirkens virke - og i København har vi en lang og stærk tradition for sammen at yde hjælp til dem, der har brug for den. Jeg kan kun opfordre alle, der har mulighed for det, til at give en hånd med ved årets sogneindsamling”, siger biskop i Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen.

I København har vi en lang og stærk tradition for sammen at yde hjælp til dem, der har brug for den.

Folkekirkens Nødhjælp står bag sogneindsamlingen, som støtter deres arbejde for bekæmpelse af sult blandt verdens fattigste.

I år sætter indsamlingen fokus på Etiopien for at markere 30-året for den værste sultkatastrofe i nyere tid, hvor omkring en million mennesker døde.

”Vi vil vise, at selvom klimaet er barsk og vilkårene svære, er der sket fremskridt i Etiopien siden. Det går den rigtige vej, men den positive udvikling skal op i fart,” hedder det i Folkekirkens Nødhjælps kampagne for sogneindsamlingen.

Besøg af Dronningen

I Simeon-Sankt Johannes Sogn på Nørrebro er indsamlingsdagen 9. marts samtidig dagen, hvor Simeons Kirke fejrer sin 100 års fødselsdag.  Men selvom mange af kirkens hænder går til forberedelse af festgudstjenesten, hvor Dronningen deltager, er Simeon-Sankt Johannes Sogn også med i årets sogneindsamling.

Det skyldes ikke mindst 21-årige Luna Woer, som har takket ja til at være indsamlingsleder. Hun arbejder til daglig som bestyrer af Café Assistenten på Nørrebrogade, som også vil danne ramme om indsamlingen d. 9 marts. Selvom hun først lige er flyttet til byen fra Fyn, var hun ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om hun ville stå i spidsen for indsamlingen i Simeon-Sankt Johannes Sogn.

”Det er kun rart at kunne være med til at gøre en god gerning. Da det også er en festdag i sognet, ruller vi den røde løber ud, og den bagerste del af caféen indretter vi til indsamlerne, så de kan få en kop kaffe, inden de skal ud på deres rute”, fortæller Luna Woer.

Hendes indbakke er fyldt med henvendelser fra folk, som ønsker at deltage i indsamlingen. Men der er altid plads til flere, lyder meldingen fra Luna Woer.

”Og man kan også få en kaffe med ud på ruten.”