Københavnske kirker sætter fokus på hjemløse

hjemloese.jpg

Ud over at sætte fokus på hjemløses vilkår, er det også en dag for de hjemløse selv med musik og underholdning, fortæller gadepræst ved Trinitatis Kirke Mia Rahr Jacobsen, som er medarrangør af Hjemløsedagen og står for mindeandagten. Foto: Signe Palsøe
Med Hjemløsedagen d. 17. oktober er københavnske kirker sammen med en række andre organisationer med til at sætte fokus på hjemløses vilkår
Johannes Henriksens billede
af Johannes Henriksen

Hjemløsedagen 2013

Hjemløsedag afholdes på Nytorv d. 17. oktober 2013 kl. 12.00-16.00. Alle er velkomne.

Program

12.00: Velkommen v. formand for Hjemløsedagen, Dorte S. Andersen, Landsforeningen Arbejde Adler
12.10: Kim Larsen Jam v. Peter Philipsen underholder
12.50: Tale v. Annette Vilhelmsen, Social-, Børne- og Integrationsminister (SF)
13.00: Tale v. Sophie Hæstorp Andersen, Medlem af Folketinget (S)
13.10: Uddeling af årets Hjemløsepris
13.30: Hjemløsekoret underholder
13.50: Mindeandagt v. Mia Rahr Jacobsen, Gadepræst v. Trinitatis Kirke
14.10: Kim Larsen Jam v. Peter Philipsen underholder
15.10: Stig Møller underholder
15.30: Besøg organisationerne!
16.00: Tak for i dag!

Hjemløse er en del af virkeligheden i København. De fleste som bor og færdes i byen møder de hjemløse på gaden. Men de færreste ved, hvad det vil sige at være hjemløs, ligesom kendskabet til det arbejde, der gøres for hjemløse er begrænset. Det råder Hjemløsedagen bod på.

Hvert år på FN's fattigdomsdag, den 17. oktober, afholdes Hjemløsedagen på Nytorv, som i dagens anledning er omdannet til markedsplads. Her inviterer en lang række organisationer til dialog og hyggeligt samvær. ligesom der er taler ved bl.a. socialminister Anette Wilhelmsen og socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen.

Også folkekirken i København er repræsenteret, bl.a. Vor Frue Kirkes 'Den sorte gryde', som sidste år vandt Hjemløseprisen for sit arbejde med at etablere og drive et spisested for hjemløse i Nansensgade.

Hjemløse unge

Ud over at sætte fokus på hjemløses vilkår, er det også en dag for de hjemløse selv med musik og underholdning, fortæller gadepræst ved Trinitatis Kirke Mia Rahr Jacobsen, som er medarrangør af Hjemløsedagen og står for en mindeandagt på dagen.

For hende er det naturligt, at kirken er til stede, når det handler om udsatte menneskers vilkår. I forbindelse med andagten, skriver de hjemløse navnene på alle dem, de har mistet i løbet af det sidste år, op på en tavle, fortæller hun.

"Livet som hjemløs er hårdt, og med andagten giver vi de hjemløse mulighed for at tale om de mange, de har mistet og om tab i det hele taget."

I år er temaet "Unge hjemløse". En gruppe, der desværre bliver flere og flere af, og som ofte er vanskelige at få øje på, fordi de lever fra 'sofa til sofa', fortæller Mia Rahr Jacobsen.