Lysgudstjeneste sætter fokus på flygtninge ved Middelhavet

lysgudstjeneste_855x485.jpg

Foto: Bent Dahl Jensen
På verdensplan er der i dag over 51 millioner flygtninge. Det er 6 millioner flere end for et år siden – eller en stigning på 13 % på et enkelt år. Det sættes der fokus på ved en Lysgudstjeneste tirsdag den 2. december kl. 17.00 i Københavns Domkirke

Medierne bringer jævnligt beretninger om flygtninge, der med livet som indsats forsøger at krydse Middelhavet i håb om at nå frem til sikkerhed i Europa. Det sker ofte i overfyldte både, hvoraf en del kommer i havsnød på rejsen fra Nordafrika mod Italien, Malta eller et andet Middelhavsland. Hovedparten når heldigvis i land med livet i behold, men ikke alle. Alene i år har over 2.500 flygtninge og migranter mistet livet i Middelhavet, fordi deres både kæntrede inden de kom frem.

Vi må ikke havne i en situation, hvor flygtninge er nogen vi beskytter os for - det er dem, der har brug for beskyttelse, siger Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen

Det er blandt andet disse mennesker, der er i tankerne, når der tirsdag den 2. december 2014 kl. 17.00 holdes lysgudstjeneste i Københavns Domkirke for verdens flygtninge. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker ved gudstjenesten, der indledes med en procession, hvor asylansøgere og flygtninge fra forskellige lande bærer lys ind i kirken.

Peter Skov-Jakobsen udtaler: "Flygtningesituationen ved Middelhavet er alvorlig. Den kalder både på handling, eftertanke og bøn. Vi må ikke havne i en situation, hvor flygtninge er nogen vi beskytter os for - det er dem, der har brug for beskyttelse."

I kirkebønnen vil indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen bede for de mange millioner mennesker, som på grund af krig, forfølgelse, klimaforandringer mv. har forladt deres hjem for at søge tilflugt under mere sikre forhold – og med et særligt være fokus på de mange flygtninge, som sætter livet på spil ved at krydse Middelhavet i et håbefuldt forsøg på at nå frem til sikkerhed i Europa.

På verdensplan er der i dag over 51 millioner flygtninge. Det er 6 millioner flere end for et år siden – eller en stigning på 13 % på et enkelt år. Antallet af flygtninge er nu det højeste siden Anden Verdenskrig.

Hovedparten af dem er internt fordrevne mennesker, der er flygtninge i deres eget land.

Kun omkring to procent af flygtningene søger asyl i et andet land, men i og med, at blodige konflikter rundt omkring i verden sender et stigende antal mennesker på flugt, er det ikke underligt, at der også kommer flere asylansøgere til Danmark. I årets første ti måneder har knap 13.000 mennesker søgt asyl i Danmark. Halvdelen af dem er syrere, der søger tilflugt uden for landets grænser på grund af den lange konflikt, der har ødelagt store dele af Syrien.

Yderligere oplysninger fås hos:

Sogne- og indvandrerpræst
Niels Nymann Eriksen
nielsnymann@gmail.com

Alle er velkomne til lysgudstjenesten i Københavns Domkirke, der arrangeres i samarbejde med Mødestedet og Tværkulturelt Center.

Efter gudstjenesten serverer Domkirken sammen med herboende flygtninge kaffe/te og kage.