Mød biskoppen og mange flere på Folkemødet på Bornholm

web_torsdag_folkemoede_2016_foto_sille_arendt_14.jpg

Der er mange godbidder i folkekirkens telt på årets Folkemøde på Bornholm. Foto: Sille Arendt
De københavnske og bornholmske kirker er sammen med resten af den danske folkekirke at finde i Allinge til Folkemødet 2019. Se programmet her:

Klima, ekstens og mod.

Der er mange temaer, der berøres i folkekirkens telt på årets folkemøde på Bornholm. Nu er programmet officielt, og du kan gå på opdagelse i den mange punkter, der især tager udgangspunkt i FNs 17 verdensmål.

Du kan se frem til inddragende debatter, livepodcast og samlende fællessang - og så er der altid varm kirkekaffe på kanden.

Folkekirkens telt har nummer C11 og kan findes på cirkuspladsen helt centralt på folkemødet.

Torsdag den 13. juni

Åbningsreception med kirkeministeren og ’Bornholms biskop’

Alle er velkomne til åbningsreception, hvor vi sammen med kirkeministeren tager hul på folkemødet. Peter Skov-Jakobsen er vært

Her ses biskoppen med kulturministeriets afdelingschef Steen Kyed og tidligere kirkeminister Bertel Haarder på Folkemødet i 2017

Udkant på forkant

I projekt 'Kirke med Mere' på Lolland-Falster bliver brugen af kirkebygninger udvidet. Samskabelse bygger op, bryder gamle grænser ned, men er der grænser for samskabelse? Biskop Marianne Gaarden over Lolland-Falster Stift diskturerer med panel om kirkens muligheder.

Næstekaffe - podcast live - om mod

Vi sukker efter nærværende samtaler. Alt for ofte ser vi kun den smarte overflade af andre tilsat et smukt hverdagsfilter

Samtale uden filter mellem hospitalspræst Lotte Blicher Mørk og direktør for AIDS-fondet Andreas Gylling Æbelø over en helt almindelig kop kaffe.

Fredag den 14. juni

Morgensang med Yildiz Akdogan (A)

Kom og syng igennem inden dagens mange debatter, møder og samtaler!

Dansk nok til folkekirken?

Folkekirken er meget dansk – og selvom en stor del af indvandrere i Danmark har kristen baggrund, så bliver de ikke en del af folkekirken.

Diskussion mellem Christian Langballe (DF), Niels Nymann Eriksen, Immigrantpræst, Peter Skov-Jakobsen, Biskop, Bent Clausen, Næstformand og Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes forening i Danmark.

niels-nymann-vesterbrogade.jpg

Sille Arendt
Niels Nymann Eriksen er indvandrer- og sognepræst på Vesterbro. Foto: Sille Arendt

Imam. Præst. Kvinde.

At være religiøs leder er et stort ansvar. At være kvinde et andet. Kvindelig religiøs leder noget tredje, måske. Mød imam Sherin Khankan og præst Eva Holmegaard og deltag i deres snak om at være religiøse ledere.

Samtaleklima

Samtale skal der til politisk handling. Vi inviterer folkemødegæster til en snak i kaffehøjde om klimaforandringer og grøn omstilling? Mød bl.a. bioetiker Mickey Gjerris, præst Lisa Christina Rasmussen,
redaktør, filosof og blogger Jesper Dalgaard Pøhler og stud.theol. Benedikte Sommer.

Næstekaffe - podcast live - om konflikt

Lyt med, når sognepræst Mia Rahr Jacobsen byder journalist og dokumentarist Iben Maria Zeuthen på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter

Lørdag den 15. juni

Morgensang med Jens Rohde (RV)

Kom og syng igennem inden dagens mange debatter, møder og samtaler!

Klimaflugten

Klimaforandringer sender mennesker på flugt. Flygter vi også?

Debat mellem Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp, Hans Østergaard, Borgmester (V), Ringkøbing-Skjern Kommune, Mikkel Wold, Sognepræst, Marmorkirken,
Cathrine Gyldensted, Journalist, forsker i konstruktiv journalistikog Camilla Bøgelund, Højskolelærer, Silkeborg Højskole

Den nøgne sandhed

Er vi blevet så kropsforskrækkede, at vi ikke tør vi se sandheden om selv? Eller er der en god grund til at værne om blufærdigheden?

Debat mellem Kim Bindesbøll Andersen, Naturist, Christian Hjortkjær, højskolelærer, Silkeborg Højskole, Ida Rud, Journalist og debattør og Lisa Tikkanen Pagh, Sognepræst

Syng demens du kan

Sang og samtalesalon – vi gir en kop kaffe

Ind imellem rammer livet med en lige højre. Og du opdager, at du er sårbar. Da er det om at vide, hvor der er hjælp at hente. Det er der i folkekirken landet over.

Næstekaffe - podcast live - om kontrol

Er kontrol en særlig disciplin for kvinder? Lyt med, når sognepræst Kristian Tvilling byder debattør og forfatter Sanne Søndergaard på en kop almindelig filterkaffe og en samtale om køn, selvkontrol og balance. Helt uden filter.

Søndag den 16. juni

Vi synger Folkemødet ud sammen

Fællesskabet findes. Fællessang og Folkemødet går hånd i hånd. Forfatter og salmedigter Dy Plambeck vil fortælle om sin salmedigtning. Korleder Henriette Engelhart vil guide os ind i fællessangens frydefulde kunst.

Skulle du have lyst til at læse mere om et særligt arrangement kan du læse mere her:

Program for folkekirkens telt på Folkemødet 2019