Mød folkekirken på Ungdommens Folkemøde

ungdommens_folkemoede_2016_foto_sille_arendt_45.jpg

I år er Ungdommens Folkemøde rykket til Valbyparken den 6-8 september. Folkekirken er traditionen tro med. Foto: Sille Arendt.
Hør om livet i en krigszone og hverdagen som hospitalspræst på Rigshospitalet. Hils på Københavns biskop og tal med andre unge og præster om de store spørgsmål. Her er programmet for folkekirkens telt til Ungdommens Folkemøde 6.-8. september 2018

For tredje år i træk vil den københavnske folkekirke være at finde på folkemødet, der i år er vokset til Valbyparken, når 2018-udgaven af Ungdommens Folkemøde afholdes fra 6. til 8. september.

Ungdommens Folkemøde

er en demokratifestival for unge, der afholdes én gang årligt.

Her er der mulighed for at møde foreninger, organisationer og politiske partier til dialog og diskussion med ungdommen for øje.

Se hele programmet i den officielle app til Android og iPhone

Her har landets unge i lighed med Folkemødet på Bornholm mulighed for at komme tæt på foreninger, organisationer og politiske partier til dialog og diskussioner med ungdommen for øje.

I folkekirkens telt på stadeplads A30 kan deltagerne blandt andet høre om livet som feltpræst i en krigszone, blandt alvorligt syge på Rigshospitalet eller om hvordan unge og ældre familiemedlemmer kan kommunikere og have glæde af hinanden.

Festivalen igennem er der desuden mulighed for at komme og forbi og nedfælde sine tanker om, hvad man gerne vil nå at gøre ’Før jeg dør..’ og hænge sedlen op på en fælles væg.

Teltet vil hele tiden være bemandet af præster og teologistuderende, som står klar til at svare på spørgsmål og at have en masse samtaler med de unge.

Vil man tale og lytte endnu mere, er der mulighed for det i de løbende, åbne samtalesaloner om ’De store spørgsmål’.

Spændende program med plads til fordybelse

Det er Københavns Stift, som står bag folkekirkens deltagelse i Ungdommens Folkemøde, og programmet er udviklet af studenterpræst Charlotte Cappi Grunnet og presserådgiver Elsebeth Grummesgaard Gjesing.

Det samlede program for folkekirkens telt (A30) finder du herunder:

Torsdag 6. september

Hele dagen: Præster og studerende i teltet

Kl. 11.30 – 12.15: Når sygdom, død og sorg rammer DIG.

Hvad stiller du op, når du møder sygdom, død og sorg alt for tidligt i livet? Hvordan lever du med en alvorlig sygdom, når alle vennerne bare rykker videre?

Vært på Bagklog på DR P1 Esben Kjær går i samtale med Hospitalspræst på Rigshospitalet Lotte Blicher Mørk og en ung med alvorlig sygdom tæt på om disse emner.

14.00-14.45: Åben samtalesalon. ’Før jeg dør, vil jeg..’

Uhøjtidelig samtale om de store spørgsmål. Hvad betyder noget for dig? Hvem er de vigtigste personer i dit liv? Hvis du kunne få ét ønske opfyldt, hvad skulle det så være? Samtalerne foregår mellem deltagerne på tomandshånd efter en trykt ’samtalemenu’. Undervejs skifter man samtalepartner.

Fredag 7. september

Hele dagen: Præster og studerende i teltet

Kl. 10.00 – 10.45: ”Du må ikke slå ihjel” - Livet i en krigszone.

Ville du selv kunne gå i krig? Er alle mennesker i stand til at slå ihjel? Kan man holde af sine fjender? Hør en tidligere udsendt soldat og præst i Forsvaret, som sammen har været udsendt til Irak, fortælle om livet i enkrigszone. Hør om udfordringer og etiske dilemmaer, og bliv klogere på, hvad en præst laver blandt udsendte soldater.

Vært på Bagklog på DR P1 Esben Kjær i samtale med Stabsfeltpræst ved Forsvarsakademiet, Andreas Christensen og samt tidligere udsendt, Søren Sjøgren, nu lærer på officersskolen og kandidat i filosofi.

Kl. 11.30-13: Workshop: Ansigt til ansigt – mon du og unge flygtninge har samme drømme?

Ved præst Andreas Rasmussen fra Apostelkirken på Vesterbro. Tilmelding nødvendig, men alle øvrige arrangementer i teltet er drop-in.

Kl. 14-14.30: Åben samtalesalon. ’Før jeg dør, vil jeg..’

Lørdag 8. september

Kl. 12.00 - 12.45: Åben samtalesalon. ’Før jeg dør, vil jeg..’

Kl. 13.00 – 13.45: ”Har du talt med din oldefar i dag?”

Unge og ældre kan have meget glæde af hinanden, men det er ikke altid så let at få en god kontakt, når de gamle for alvor bliver gamle. Lyt til en præst, som til daglig arbejder med gamle og demensramte og mød unge, der gerne vil dele deres erfaringer.

Vært på Bagklog på DR P1 Esben Kjær i samtale med gymnasieeleven Thea, som fortæller om forholdet til sin oldemor og Andreas Reventlow, som har opfundet projektet ’Elderlearn’, der skaber sprogmøder med ældre mennesker.samt Jeppe Carsce Nissen, som er præst for ældre og demensramte i De Gamles By i København og på Plejecenteret Sølund.

Kl. 15.00 - 15.30: Åben samtalesalon. ’Før jeg dør, vil jeg..