Morgenandagt: Find ro i storbyen

img_7820_855x485.jpg

Morgenandagten holdes i Københavns Domkirke. Foto: Sille Arendt
Morgenandagten holdes i Københavns Domkirke. Foto: Sille Arendt
'Her til morgen tænkte jeg over, hvilken vild kontrast det er at komme ind i domkirken fra cykelstien på Nørrebrogade', fortæller Taja Brenneche. Læs mere om Morgenandagten, som sendes hver morgen kl. 8.05 på P2 og DR K, og om hvorfor tre københavnere vælger at opleve den live i Københavns Domkirke
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Vi har spurgt tre københavnere, hvorfor de kommer til morgenandagt i Københavns Domkirke:

img_7813.jpg

 Sille Arendt
Taja Brenneche. Foto: Sille Arendt


Taja Brenneche, 27 år

- Jeg er lige begyndt at komme til morgenandagt i domkirken. Jeg kommer et par gange om ugen. Morgenandagten giver noget at stå op til, inden jeg bagefter skal over at skrive speciale. Og så giver den en rolig start på morgenen.

Her til morgen tænkte jeg over, hvilken vild kontrast det er at komme ind i domkirken fra cykelstien på Nørrebrogade, der føles som en motorvej på dette tidspunkt af dagen.

img_7803.jpg

 Sille Arendt
Aron Allen. Foto: Sille Arendt

Aron Allen, 23 år

- Jeg er kommet til morgenandagt mere eller mindre hver morgen siden i sommer.

Jeg har egen virksomhed og nyder at starte dagen med morgenandagt. Det sætter dagen i perspektiv at starte på denne rolige måde.

img_7794.jpg

 Sille Arendt
Jon Echwald. Foto: Sille Arendt

Jon Echwald, 64 år

- Jeg er kommet til morgenandagten alle 6 dage om ugen siden den 4. november 2008. Jeg går ind langs søerne fra Østerbro og nyder freden i byen, der er ved at vågne og den rolige stemning i domkirken.

Jeg nyder fællesskabet ,og at der er nogen at sige godmorgen til. Til Morgenandagten møder jeg den samme åbenhed, som jeg kender fra min tid på Samsø, hvor alle kender alle. Og så minder Morgenandagten mig om morgensang i min skoletid.

Fakta om Morgenandagten

Hver morgen på hverdage mellem kl. 8.05-8.23 og lørdage mellem kl. 8.07-8.25 sender DR live fra Morgenandagten i Københavns Domkirke. Man kan se eller høre Morgenandagten på DR K eller P2 eller selv opleve den i Københavns Domkirke i Nørregade.

På DR K kan man sammen med lyden af transmissionen, se billeder af de mange smukke detaljer i kirkens interiør. Indimellem fotografierne fra kirken bliver der vist eksempler på dansk kunst fra skiftende nyere kunstnere.

DR har sendt Morgenandagten i mere end 80 år, som dermed er et af DR’s ældste radioprogrammer.

Læs mere

Københavns Domkirkes hjemmeside

DR P2s hjemmeside

For nylig flyttede DR transmissionen af morgenandagten fra DR2 til DR K.

Læs mere om flytningen på Københavns Domkirkes hjemmeside

Tags: