Ny kirke i Ørestad tager form

kirken i Ørestad projector.jpg

Kirken i Ørestad åbner den 15. april kl. 13.00. Ved ceremonien deltager biskop Peter Skov-Jakobsen og sognepræst Rikke Weissfeld
De sidste detaljer bliver i disse dage gjort færdige, så kirkerummet i Ørestad kan stå klar til indvielsen den 15. april
Midt i april åbner et nyt kirkerum i byggeriet 8-tallet. Her glæder sognepræst Rikke Weissfeld sig til at tage imod Ørestadens borgere, der nu får kortere vej til bryllup, barnedåb og gudstjenester
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Først en ejendomsmægler, så et rejsebureau og nu kirke. Det er ikke tit, at nye kirker indvies, og slet ikke i lokaler, der har tjent et andet formål. Men Kirken i Ørestad bliver en undtagelse.  

Kirkerummet, som kommer til at have til huse i stuetagen i Bjarke Ingels' byggeri 8-tallet i Ørestaden er ved at tage form. Kirkerummet indvies søndag den 15. april af biskop Peter Skov-Jakobsen ved en åbningsfest, hvor præster og menighedsråd også deltager. Her er alle velkomne.

Rummet skal fungere som bydelens midlertidige kirke, indtil en ny kirke forventes bygget i Ørestaden inden for de næste fem til syv år. 

Ordentligt, men ikke prangende

Vi har besøgt kirken for at snakke med sognepræst Rikke Weissfeld og for at få en smagsprøve på det specielle kirkerum, hvor der er højt til loftet og samtidig en rå stemning med blottede, spartanske betonelementer og store glaspartier.  

Selve kirkerummet er smalt og aflangt. Et stort kors hænger på endevæggen og 100 rustrøde polstrede stole fra HAY skal omkranse det enkle alter og døbefonten i midten af rummet. Der bliver ikke knæfald, men stående altergang ved højmesserne. 

"Det skal være ordentligt, men ikke prangende. Materialerne som stolene skal være til at sælge igen, eller tage med videre over i den nye kirke, der bliver bygget i Ørestaden. Det bliver meget enkelt," siger Rikke Weissfeld. 

Stort behov for ny kirke 

Allerede nu kan hun mærke, at der er et behov for kirkerummet i den nye bydel. De første bryllupper og barnedåb er lagt i kalenderen. 

"Vi har to hold babysalmesang, der er nærmest blev fuldt booket med det samme. Der er et stort behov. Det er derfor, det giver mening at bygge nye kirker i nye kvarterer. Det, jeg er mest spændt på at se, er, hvor mange der kommer til højmesserne om søndagen," siger sognepræsten. 

Rikke Weissfeld er dog ikke i tvivl om, at kirken vil blive brugt. Hun har meldt sig ind i flere facebookgrupper i Ørestaden for at møde kvarterets beboere.  

Der er allerede planlagt flere begivenheder i foråret, hvor kvarterets beboere kan kigge ind i kirken på hverdage. 

"Vi kommer til at have en månedlig gudstjeneste for børn, og der er jeg ikke i tvivl om, at kirken vil blive fyldt, for der er mange børn i området, og den første torsdag i måneden afholder vi 3-i-1 gudstjeneste, hvor der både er spisning, gudstjeneste og et foredrag eller koncert." 

Kirken bliver indviet ved en gudstjeneste søndag den 15. april kl. 13.00. Alle er velkomne. Adressen er Robert Jacobsensvej 72B

Hvordan ser Kirken i Ørestad ud? Se billeder her

Følg Kirken i Ørestad på Facebook

Planlagte kirkebyggerier i København

Københavns befolkningstal vokser i de kommende år.

Særligt i hovedstadens nye bydele vil befolkningstallet stige kraftigt. Ifølge Københavns Kommunes fremskrivninger forventes en stigning i indbyggertallet i Sydhavnen fra 4.993 (2012) til ca. 17.000 (2027) og i Ørestad (city/Nord) fra 5.332 (2012) til 15.200 (2027).

I Københavns Stift planlægges der derfor at bygge nye kirker i Sydhavnen, Ørestaden og Nordhavnen, som er de hurtigst voksende, nye kvarterer i København.

Tags: