Nyt debatmagasin: Hvorfor gider du engagere dig?

debatmagasinet_2016_redationen_1_foto_sille_arendt.jpg

DEBATmagasinet handler i 2016 om ’engagement’. Her ses redaktionen på vej til at plante et egetræ, der først vil være udvokset om 200 år, som et tegn på engagement i fremtiden. Foto: Sille Arendt
DEBATmagasinet handler i 2016 om ’engagement’. Her ses redaktionen på vej til at plante et egetræ, der først vil være udvokset om 200 år, som et tegn på engagement i fremtiden. Foto: Sille Arendt
Hvornår gider du? Hvornår giver du op? Engagement er temaet, når spørgsmålene besvares af markante personligheder som Puk Damsgård, Pelle Dragsted og Mikael Bertelsen i nyt debatmagasin fra folkekirken i København
Kirsten Weiss Moses billede
af Kirsten Weiss Mose

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Hvornår gider du? Hvornår giver du op? 

Det er de to gennemgående spørgsmål, som redaktionen på DEBATmagasinet fra Københavns Stift stiller til en række markante personligheder og meningsdannere. Svarene bliver præsenteret i 2016-udgaven af magasinet, der udkommer den 1. december 2015.

DEBAT-magasinet har tidligere sat emner som ’frihed’ og ’dannelse’ til diskussion. Men denne gang har redaktionen valgt at præsentere læserne for ’engagement’ som overordnet tema. For ifølge den ene af bladets to redaktører, sognepræst Sørine Gotfredsen, er spørgsmålet om, hvad der i disse år sker med vores tro på fremtiden og vilje til engagement, aktuelt: 

”DEBATmagasinet forsøger at komme nærmere et svar på spørgsmålet om, hvordan vi alle bliver præget af de store globale anliggender i form af klimaets tilstand, krige og kulturer på kant med hinanden. Vi undersøger om konkurrencekræfternes enorme dominans skaber følelsen af, at ens lille indsats ikke rigtig gør hverken fra eller til. Jo mere ukontrolleret verden fremstår, desto mere kan man kende til modløshed og miste troen på, at noget virkelig kan forandres. Og det er her, midt i disse tidens tanker, DEBATmagasinet stiller spørgsmålet – gider du, eller giver du op?” siger Sørine Gotfredsen.

Hvad vækker engagementet?

Blandt de mange medvirkende i magasinet er DR’s korrespondent i Mellemøsten Puk Damsgård, Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted og programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen. 

Puk Damsgård fortæller blandt andet om, hvordan hun som udsendt reporter i krigszoner har lært at slukke for tanker om sin familie i Danmark for at kunne udføre sit arbejde. Pelle Dragsted indvier læserne i sine overvejelser om at gå fra politisk aktivisme i et autonomt miljø til parlamentarisk arbejde i Folketinget. Og Mikael Bertelsen løfter blandt andet sløret for, hvordan engagementet udgør et evigt dilemma mellem forfængelighed og uselvisk indsats. 

I det hele taget bliver begrebet engagement belyst fra mange vinkler, fortæller den anden af DEBATmagasinets to redaktører Christine Rørdam Thaning, som er lektor ved læreruddannelserne på professionshøjskolen Metropol:

”Vi forsøger at finde ud af, hvad der vækker menneskers engagement. Vi beder dem om at forholde sig til begrebet – hvad enten der er tale om Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik med et livslangt engagement i bagagen eller den unge, frivillige FDF-leder fra Nørrebro. Forfatteren Kaspar Colling Nielsen har vi bedt om et bud på et manifest for et muligt politisk engagement i fremtiden, ligesom tre københavnske præster hver især forholder sig til forbindelsen mellem tro og engagement. Grundlæggende handler magasinet om, hvordan man kan blive ved med at se sig selv som en, der tror på fremtiden. Men også om de problemer vi hver især støder på, når vi forsøger at være med til at præge udviklingen,” siger Christine Rørdam Thaning.

Læs DEBATmagasinet 2016 i en elektronisk udgave her 

DEBATmagasinet

Udgives en gang årligt af Københavns Stift – folkekirken i København. Belyser et aktuelt tema, blandt andet gennem interviews med markante personligheder og meningsdannere. 

Udkommer i 6.000 eksemplarer og sendes ud til blandt andre præster og menighedsråd i folkekirken i København, samt politikere og andre beslutningstagere. Magasinet findes også til gratis uddeling i Københavns Stift i Nørregade 11, ved indgangen til Københavns Domkirke og i stueetagen på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade. 

Den frivillige redaktion består af sognepræst i Jesuskirken Sørine Gotfredsen, sognepræst i Lindevang Kirke Christiane Gammeltoft-Hansen, lektor på Metropol Christine Rørdam Thaning, journalist Jesper Svendsen, fotograf Maj-Britt Boa og webredaktør Lars Erik Frank. Grafisk tilrettelæggelse: Sigrún Gudbrandsdóttir.

Læs også: Interviews fra tidligere udgaver af DEBATmagasinet med blandt andre forfatter Peter Øvig Knudsen, fodboldspiller William Kvist og filosof Eva Selsing

Tags: