Opfordring: Mennesker i nød kalder på vores hjælp

flygtninge_budapest.jpg

Flygtninge på banegårdsområdet i det indre Budapest i Ungarn, hvor Folkekirkens Nødhjælp også udfører hjælpearbejde. Foto: Hungarian Interchurch Aid
Flygtninge på banegårdsområdet i det indre Budapest i Ungarn, hvor Folkekirkens Nødhjælp også udfører hjælpearbejde. Foto: Hungarian Interchurch Aid
I lyset af den aktuelle flygtningesituation opfordrer Folkekirkens Nødhjælp og Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen landets sogne til at hjælpe flygtninge, når der samles ind ved søndagens gudstjenester
Elsebeth Grummesgaard Gjesings billede
af Elsebeth Grummesgaard Gjesing

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

”Titusinder er på flugt fra krig og nød. Nogle banker på vores dør i Europa, men de fleste er i nærområderne. Vi opfordrer jer til at tage flygtningene med i jeres forbøn og indsamling”. 

Sådan lyder det i en stor avisannonce i Kristeligt Dagblad i dag fredag den 11. september. Opfordringen er underskrevet af generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og organisationens rådsformand Peter Skov-Jakobsen, der er biskop i København. 

Bøn for flygtninge

Biskop i Ribe Stift Elof Westergaard har skrevet en bøn for flygtninge. Den opfordrer Peter Skov-Jakobsen kirkerne i Københavns Stift til at benytte ved søndagens gudstjenester, hvis de ønsker det.

I opfordringen ridses det samtidigt op, hvor og hvordan Folkekirkens Nødhjælp helt konkret hjælper flygtninge i både Mellemøsten og Europa.

Arbejdet foregår blandt andet i Ungarn, hvor der uddeles madpakker, vand, sæbe og tæpper i samarbejde med med Ungarns Kirkehjælp.

Opfordringen kan ses nederst i artiklen.

 

Tags: