Påsken 2018 i København

paaske_i_koebenhavn_vor_frelsers_kirke.jpg

Påsken 2018 i København byder blandt andet på børnegudstjenester.
Påsken 2018 i København byder blandt andet på børnegudstjenester. Arkivfoto: Sille Arendt
Koncerter, børnegudstjenester, fællesspisninger og meget mere. Byens kirker er klar til at fejre påsken 2018 med københavnerne.

Påsken 2018 nærmer sig og de københavnske kirker er ved at gøre sig klar til årets største højtid med masser af gudstjenester, fællesspisninger, koncerter og andre aktiviteter og events på programmet.

Palmesøndag 2018 falder på den 25. marts og er traditionen tro en stor påskedag for børn flere steder. Her foregår gudstjenesterne  i børnehøjde, når dagen, da Jesus red ind i Jerusalem, bliver markeret i kirker, som blandt andet er pyntet flot op med palmeblade.

Nogle steder får børnene endda også chancen for en ridetur på æselryg efter gudstjenesterne -  det gælder blandt andet Tagensbo Kirke i Nordvest, Vor Frelsers Kirke på Christianshavn  og Sankt Lukas Kirke på Frederiksberg. Du kan selv finde flere børne- og familiegudstjenester i vores kalender.

Fællesspisninger i påsken 2018

En anden af påskens store traditioner er fællesspisninger, som i disse år oplever en stigende interesse

De fælles måltider falder som regel på skærtorsdag, som nu i 2018 er den 29. marts.

Her byder en lang række kirker i Københavns Stift alle interesserede indenfor til et måltid mad i anledning af påsken. For mange er det en god mulighed at stifte bekendtskab med den lokale kirke og hilse på andre mennesker fra lokalmiljøet i hyggelige rammer.

I guiden her kan du finde frem til fællesspisninger i nærheden af dig og se mere om eventuelle tilmeldingsfrister.

Påskekoncerter 2018

Påsken er også tid for koncerter – og et kig i kalenderen afslører en lang række smukke, bevægende og interessante musikoplevelser i kirkerne i København henover påsken 2018.

Herunder er blot et lille udvalg. I vores kalender kan du gå på jagt efter flere påskekoncerter.

I Bellahøj Kirke kan du fx opleve musik og kunst smelte sammen til koncerten Via Dolorosa den 24. marts, når 14 billedkunstneres gengivelser af begivenhederne langfredag bliver præsenteret til klavermusik og tekstrecitationer.

Der bliver også mulighed for at nyde den store påskeklassiker – den middelalderlige passionssalme Stabat Mater til musik af komponisten Pergolesi.  Det sker til en gratis koncert med Trio Tilo i Højdevangskirken  den 25. marts. Værket kan også opleves i Sundby Kirke den 28. marts, ligesom der på langfredag den 30. marts er passionskoncerter i flere af byens kirker.

KøbenhavnerPassionen, natkirke og lyslevende fortællinger

Påsken er også en mulighed for at opleve kirken på andre måder.

Gå for eksempel med, når gadeeventen KøbenhavnerPassionen langfredag den 30. marts bevæger sig gennem byen fra Vesterbro Torv til Helligaandskirken på Strøget. Alle er velkomne til at slutte sig til det stemningsfulde optog, der folder påskefortællingen ud i Københavns gader og flere kirker med brassband, gospelkor, fællessang og forskellige dramaturgiske indslag. Du kan læse meget mere om begivenheden på KøbenhavnerPassionens hjemmeside.

Langfredag aften kan du også vælge at holde dig helt indendøre med et besøg i Natkirken i Sct. Lukas på Frederiksberg. Her er temaet 'Håb i lidelsen', når sognepræst Bettina C. Tranberg til klaver og saxofontoner refflekterer over korsfæstelsen og meningsløsheden og kirken viser brudstykker af filmen 'Passion of Christ.'

Refleksioner bliver der også, når fire københavnere med udgangspunkt i påsketemaer som mod, håb, fortvivlelse, glæde og sårbarhed fortæller om deres livs op- og nedture i Eliaskirken. 'Lyslevende' hedder den intime og tankevækkende aften mandag den 2. april, hvor også præst Birgitte Kvist Poulsen byder ind med tanker om påskens glædelige budskab. Det hele sættes på musik med svingende jazz.