Pinsen 2019 fejres under åben himmel

Traditionen tro byder 2. pinsedag på friluftsgudstjenester i flere kirker. I år er det 10. juni 2019
Henrik Dons Christensens billede
af Henrik Dons Christensen (Digital kommunikationsmedarbejder)

Hvert år er det tradition for flere af kirkerne at tage ud af kirkerummet og fejre helligdagen i det fri.

Pinsen falder altid 7 uger dage efter påsken, og falder ligesom påsken altid på en søndag, men en ny dag hvert år. Pinse kommer af ordet pentecoste og betyder halvtredsindstyvende, hvilket cirka passer med dagene efter påske. Det var den dag, hvor disciplene pludselig kunne tale på fremmede sprog og udbrede fortællingen om Jesu liv i hele verden. Det kan man blandt andet læse om i Apostlenes Gerningers 2. kapitel i Bibelen

I kirkerne på Bornholm og i København holder man sig til at bruge dansk i gudstjenesten, men nogle steder læser enkelte af de nydanske kirkegængere op fra Bibelen på deres modersmål.

Herunder kan du finde dit nærmeste pinsearrangement.

Valbykirkerne fejrer 2. pinsedag ved Jesuskirken

Tid: 10. juni, kl. 10.00.

Sted: Skovbogårds Alle 11, Valby

Kirkene i Valby samler sig i haven bag Jesuskirkens sognegård. Her deltager præster, kirketjenere, organister og sangere fra alle Valby-kirker. Hvis det på dagen skulle vise sig at regne, så bliver gudstjenesten holdt indendørs i Jesuskirken

Alle er velkomne

Pinsefest for hele familien på Ydre Østerbro

Tid: 10. juni, Kl. 10:30

Sted: Lundehus Kirke, Strødamvej 1, Østerbro

Tag tæpper og madkurv med, kirken sørger for stole, varm kaffe og saft til børnene. Efter gudstjenesten er der snobrød og hygge i pinsesolen

Pastoratets to kirker—Lundehus og Taksigelseskirken—samler kræfterne om en festlig gudstjeneste med stort kor under ledelse af kirkernes organister samt to præster.

Bornholm kirker samles i Kyllingemoderen

Tid: 10. juni, fra kl. 10.30

Sted: Kyllingemoderen i Almindingen, Segenvej 50, 3720 Aakirkeby

På Bornholm er det en tradition at menighederne fra flere bornholmske kirker mødes og fejrer pinsen sammen i Kyllingemoderen i Almindingen.

I år deltager den tidligere biskop Kjeld Holm i festlighederne.

Vanløse fejrer pinse på Kulturstationen

Tid: 10. juni kl. 10.30

Sted: Terrasserne, ved Vanløse Torv

Hvert år holder kirkerne i Vanløse fælles pinsegudstjeneste på terrassen ved Kulturstationen.

Orglet er i dagens anledning skiftet ud med en jazz-trio, og kirkernes børne- og ungdomskor er slået sammen.

Kom og vær med til pinsegudstjeneste med musik og deltagelse af adskillige præster fra bydelen. Vel mødt.

Brønshøj, Bellahøj og Nordvest samles i Grundtvigs Kirke

Sted: På Bjerget 14 B, 2400 København NV

Dagen starter inden for i kirken, hvor I kan opleve en familievenlig gudstjeneste. Her vil kor fra hele området optræde.

Senere rykkes der udenfor, hvor pinsen fejres med et let måltid.

pinsefest_ved_koralbadet_-_2018_-_fotograf_c_thomas_heie_nielsen-42.jpg

Stemningsbillede fra Pinsefest i Sydhavnen. Foto Thomas Heie Nielsen

Pinsefest på Sluseholmen

Sted: Koralbadet, Ben Websters Vej 69, 2450 København SV

2. pinsedag rykker sydhavnerne deres kirke ud til Koralbadet på Sluseholmen. Dagen starter med en festlig familiegudstjeneste med brassband og balloner.

Derefter går DJ Ramati på og laver en fest på pladsen. Man kan tanke op på lækker kaffe i Kalles Kaffeknallert eller få stillet sulten i Tasty Tacos foodtruck, der serverer tacos, lækre burgers, pandekager og diverse drikkevarer. For børnene vil der være koncert med Tikke Takke Trio, skattejagt, GUDnathistorie med sang og dans og sjove, kreative vandaktiviteter.

Der er fri entré.

Pinse under åben himmel på Femøren

Sted: Femøren, Amager Strandvej, Kastrup

Vanen tro er der udsigt til grøne trækroner og Øresund, når et udvalg af Amagers Kirker holder friluftsgudstjeneste på Femøren ved Amager Strandpark.

Helt præcist er det Allehelgens Kirke, Sundkirken, Filips Kirke, Solvang Kirke, Korsvejskirken, Kastrup Kirke og Skelgårdskirken.

Band og kor skaber stemning på Østerbro

Tid: 10. juni kl. 12.00

Sted: Østerbrogade 59, Østerbro

På Østerbro bliver der afholdt friluftsgudstjeneste på kirkepladsen foran Sankt Jakobs Kirke. Alle kirkens præster medvirker, og Mia Rahr Jacobsen er prædikant.

Begge organister og alle kirkens kor og kirkens rytmiske band sørger for god musik. Efter gudstjenesten er der mulighed for at nyde sin medbragte madkurv på plænen. Der vil være salg af øl, vand, kaffe/te.

Bliv bevæget i Kristkirkens gård

Tid: 10. juni, kl. 13.00

Sted: Enghave Plads 18, Vesterbro

Der er dans på plakaten, når Kristkirken rykker udenfor 2. pinsedag.

Her kan du blive bevæget til en anderledes gudstjeneste, når kirken markerer 2. pinsedag med en familievenlig, sjov og glad (danse)gudstjeneste.

Med udgangspunkt i salmen "Du som går ud fra den levende Gud", tager Anne Mette Riis både store og små ved hånden og leder os til tonerne fra Sandras harmonikaspil ind i en aktiv gudstjeneste.

Bagefter byder Kristkirken på pandekagevogn og kaffevogn i vores hyggelige gård.