Reformationen er til at forstå

kongeraekken_reformation.jpg

Journalist Anders Olling og historiestuderende Hans Erik Havsten fortæller om reformationen  i  en podcast-serie på netmediet Netudgaven. Foto: Thomas Andersen
Journalist Anders Olling og historiestuderende Hans Erik Havsten fortæller om reformationen i en podcast-serie på netmediet Netudgaven. Foto: Thomas Andersen
Hvem er Martin Luther og hvad er reformationen? Journalist Anders Olling og historiker Hans Erik Havsten fortæller reformationens historie i fire podcast-afsnit - fra Martin Luthers 95 teser til den danske folkekirke i dag
Lars Erik Franks billede
af Lars Erik Frank (Digital redaktør)

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

2017 er det store refomationsjubilæumsår, og den skelsættende historiske begivenhed markeres verden over.

Selvfølgelig også i Danmark, hvor Martin Luthers opgør med den katolske kirke fra 1517 banede vej for, at også den danske kirke i 1536 efter lang tids strid og uro blev protestantisk. Sådan groft sagt. For reformationen og dens historie er selvfølgelig mere kompleks end som så.

Fire afsnit om en skelsættende begivenhed

Reformationens begivenhedsrige histoire kaster journalist Anders Olling og historiestuderende Hans Erik Havsten sig for tiden over i  en podcast-serie på netmediet Netudgaven. 

De to værter har tidligere haft stor succes med at formidle historien om de danske monarker - regent for regent - fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe i dag.

Det er da også under navnet Kongerækken, at Olling og Havsten  i en serie på i alt fire episoder fortæller om tiden før reformationen, begivenhederne der ledte til den, Martin Luthers teologiske overvejelser og opgør med den katolske kirke afladshandel og ikke mindst den danske reformation, der blev voldsom og blodig. 

I seriens sidste afsnit, der bliver udsendt torsdag den 2. marts, perspektiverer Kongerækken reformationen. Det gør de blandt andet ved at belyse den danske folkekirke, som den ser ud i dag, 500 år efter Martin Luther satte gang i en dramatisk udvikling i Europas historie med sin berømte teser, der gjorde op med afladshandelen.

Du kan lytte til Kongerækkens podcast-serie om reformationen her.

Tags: