Restauratøren: Det skal jeg opleve på Himmelske Dage

marie_nordqvist_2.jpg

Marie Nordqvist. Foto: Sille Arendt
Marie Nordqvist. Foto: Sille Arendt
Marie Nordqvist España er ejer af restaurant Meson España i Victoriagade. Vi har bedt hende om at gå ombord i Himmelske Dages program og vælge nogle af de arrangementer, hun ser frem til at opleve, når kirke- og kulturfestivalen rammer København 5.-8. maj

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Så er det ved at være oppe over. Torsdag den 5. maj går Himmelske Dage i gang. 

Den store kirke- og kulturfestvial løber over fire dage. Arrangørerne forventer, at op mod 30.000 københavnere og gæster fra hele landet vil deltage i debatterne, foredragene, gudstjenesterne, fællessangen, udstillingerne og alt det andet, som kommer til at foregå på pladser, torve og gader i det indre København.

Med over 300 arrangementer i programmet - langt de fleste er gratis at deltage i - skal selv den mest ivrige festivaldeltager foretage nogle valg.

Vi har bedt Marie Nordqvist España, som er indehaver af restaurant Meson España i Viktoriagade, om at kaste et blik på programmet. Herunder udvælger hun nogle af de arrangementer, som vækker hendes nysgerrighed, og som hun gerne vil opleve på Himmelske Dage. 

Højt op over Sydhavnen

Hvis jeg kan overtale min ældste søn, så vil jeg gerne slippe jordforbindelsen sammen med ham. Det tør jeg nemlig ikke alene. 

Det vil være en fantastisk udfordring, og hvem kan egentlig sige nej til at klatre til himmels på Kristi himmelfartsdag? Muligheden er der på klatrevæggen på tårnet på Frederiksholm Kirke i Sydhavnen. Så der skal jeg forhåbentligt ud.

Klatrearrangment: Slip jordforbindelsen og stig til himmels
Torsdag den 5. maj. 17.00 - 20.00
Frederiksholm Kirke, Louis Pios-Gade 10B, 2450 København SV

Læs mere om arrangementet her

Vandretur for alle religioner

Jeg er først og fremmest nysgerrig. Og så kan jeg lide, når tingene går hurtigt. Så en vandretur med fokus på tro er oplagt for mig. Her kan jeg på en formiddag komme på fornemt besøg i flere forskellige trosretninger – jøder, kristne, muslimer og buddhister.  

Faktisk synes jeg, at turen lyder så interessant, at jeg vil hive min datter og veninde med mig på ruten rundt i København.

Vandretur: Trosvandring - et personligt møde med andre trosretninger
Fredag den 7. maj kl. 09.30 - 13.15
Start på Regnbuepladsen, 1550 København V

Læs mere om Trosvandringen her

Paven passer på Jorden

Jeg må indrømme, at jeg som regel ikke hører efter, hvad paven siger. Men når pave Frans nu er begyndt at tale om at passe på Jorden, spidser jeg nu gerne ørerne. 

Vi har kun en jordklode, og hvor ville det være skønt, om vi alle sammen tog ansvar og beskyttede vores fælles hjem. Her er noget, vi alle kan være fælles om, uanset hvilken trosretning vi kommer fra.

Så jeg er spændt på arrangementet her, hvor den katolske præst Daniel Nørgaard fortæller om pavens skrivelse om, og man kan tale om, hvordan vi som mennesker tage alvorligt fat på de globale miljøproblemer.

Oplæg: ”Laudato si’, mi signore. Lovet være du, Herre” - om pavens stemme i klimadebatten
Fredag den 6. maj kl. 10.15 - 11.00
Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen.

Læs mere om arrangementet her

Thure Lindhardt om tilgivelse og umennesker

Tilgivelse er så vigtig!  Men også for mig er det nogle gange så svært! Måske kan jeg lade mig inspirere af kunsten? Det vil finde ud af, når dramatikeren Andreas Garfield og skuespillerne Katja Holm og Thure Lindhardt fortæller om, hvordan det er at skulle fremstille personer, som er frastødende – fx som Thure Lindhardt gjorde i sin  filmrolle som Natasja Kampusch’s bortfører for et par år siden. 

Tilgivelse kan være en stor udfordring, så jeg trækker vejret dybt og går afsted med åbent sind.

Diskussion: Hvordan forsvarer man et u-menneske? Erfaringer fra skuespillet
Fredag den 6. maj kl. 15.30 - 16.30
Vartov  Farvergade 27, 1463 København K

Læs mere om arrangementet her

På gåben for klimaet

Da jeg ikke var i Paris sidste år under klimatopmødet COP 21, kunne jeg heller ikke deltage i vandringen for klimaretfærdighed i den franske hovedstad. Derfor vælger jeg tage med på Klimapilgrimsvandring under Himmelske Dage. 

Ved at gå med kan jeg også over for mig selv understrege alvoren i klimaforandringerne.

Klimapilgrimsvandring
Fredag den 6. maj og lørdag den 7. maj kl. 19.00 - 20.00
Start ved Grøn Kirkes telt på Rådhuspladsen,
 

Læs mere om Klimapilgrimsvandringerne her

Hele programmet for Himmelske Dage

Marie Nordqvist España har valgt seks arrangementer. Men samlet set er der i dagene 5.-8. maj over 300 oplevelser på programmet til Himmelske Dage. Det kan du selv gå på opdagelse i på festivalens hjemmeside. Den finder du her

Tags: