Sammen om forskellig tro

il6a5179_855x485.jpg

Lysgudstjenesten i Helligaandkirken afslutter FN's World Interfaith Harmony Week søndag den 8. februar.  Foto: Sille Arendt
Lysgudstjenesten i Helligaandkirken afslutter FN's World Interfaith Harmony Week søndag den 8. februar. Foto: Sille Arendt
I København mødes mennesker fra forskellige trosretninger til lysgudstjeneste og optog, når FN’s internationale Interfaith Harmony Week slutter søndag den 8. februar

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

I Uganda spiller de fodbold sammen. I den amerikanske delstat Arizona synges der fredshymner på hele 39 forskellige sprog. Og i Fillipinernes hovedstad Manilla er der konference om fredsdialog. 

Verden over mødes troende fra forskellige religioner i denne uge til arrangementer af varierende omfang og karakter. Men fælles for dem er, at de helt konkret sætter fokus på dialogen mellem forskellige trosretninger. 

Anledningen er FN’s Interfaith Harmony Week, der i år finder sted for femte gang. Ugen, der understreger, at dialog mellem religioner er vigtig for freden, markeres også i København søndag den 8. februar.

Helligaandskirken på Strøget inviterer søndag den 8. februar alle til lysgudstjeneste, hvor domprovst Anders Gadegaard fra Vor Frue Kirke vil holde prædiken.

Ved gudstjenesten, der starter klokken 16.00, vil repræsentanter for danske jøder, muslimer, sikher og buddhister være til stede for at overbringe en hilsen. Udvalget for Folkekirke og Religionsmøde i Københavns Stift er medarrangør på begivenheden.

Lys i optog på Strøget

Helligaandskirken er også mødestedet, når det tværreligiøse samarbejde Tro i Harmoni senere på søndagen inviterer til lysoptog for at markere at, at harmoni, åbenhed og dialog mellem forskellige trosretninger er mulig. Det sker under overskriften ”Vi tror – også på hinanden.” 

Optoget, der begynder kl. 18.00 og går ad Strøget mod Rådhuspladsen, er ifølge foreningen vigtigt og aktuelt. I invitationen til arrangementet skriver arrangørerne nemlig, at ”i en tid med radikalisering, dæmonisering og hadforbrydelser er det vigtigt at vise, at vi passer på hinanden og godt kan stå sammen.”

Tags: