Sct Thomas Kirke får gæster på prædikestolen

gertrud_hoejlund_855x485_0.jpg

Radio- og tv-vært Gertrud Thisted Højlund er gæsteprædikant. i Sct Thomas Kirke den 18. november. Foto: Radio24syv
Gertrud Højlund, Lisbeth Zornig Andersen og Hans Jørgen Bonnichsen er markante stemmer i samfundsdebatten. De har taget imod en udfordring fra Sct Thomas Kirke på Frederiksberg, når de i november holder prædiken ved tre aftengudstjenester

Hvad er din navigationsmast i tilværelsen? Hvad betyder det at gøre sig umage med livet?

Sct. Thomas kirke på Rolighedsvej på Frederiksberg har spurgt tre markante stemmer, om der er en tekst, et udsagn eller en provokation fra bibelen, som de holder af eller bare ikke kan glemme. Som siger noget vigtigt om det liv, vi lever. De er blevet om at holde en prædiken over det og selv vælge salmer og musik til en aftengudstjeneste. Det er der kommet tre gange PR¨DIKESTOL ud af.

"Det er ikke kun præster, der brydes med de store eksistentielle spørgsmål. Prædikestolen er for alle.  Derfor er det en stor glæde, at disse mennesker har taget imod vores udfordring til at prædike og vælge salmer, sange og musik, som betyder noget for dem", siger sognepræst Vibeke Døssing.

Øjenåbnere udefra

Onsdag den 11. november kl. 19 lægger tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, ud som gæsteprædikant. Senere følger radio- og tv-vært Gertrud Thisted Højlund og forfatter og debattør Lisbeth Zornig Andersen.

"Tro er fast tillid til det, der håbes på" lyder det citat fra Det Nye Testamente, som Hans Jørgen Bonnichsen vil tage udgangspunkt i, samtidig med at han vil inddrage erfaringer fra sit 41-årige virke i dansk politi.

Forud for de tre prædikanter har der været seks andre lægprædikanter til Pr¨dikestol i Sct. Thomas Kirke, og sognepræst Vibeke Døssing er begejstret for arrangementerne.

"De forudgående seks har været øjenåbnende. Hver af gæsteprædikanterne har grebet det an på sin helt egen måde, men fælles for dem er, at man mærker, at de har gjort sig umage. Der er ikke nogen gudstjenester jeg selv går til med så stor nysgerrighed og åbenhed som disse prædikestole. De er modige de mennesker, som tager imod den udfordring", siger Vibeke Døssing.

Hun mener, det er vigtigt med store ord i livet, og at vi holder hinanden fast på, hvad der er essentielt i tilværelsen.

"Ellers kommer vi let til at fylde livet med ligegyldigheder. Vi har brug for en navigationsmast i tilværelsen, for alle mennesker bakser jo med de store tanker og de dyrebare ord. Og her kommer altså tre mennesker og fortæller, hvad deres navigationsmast er," siger Vibeke Døssing, som lover, at kirken musikalsk vil sætte vi alle sejl til, når gæsteprædikanterne besøger kirken.

LÆS OGSÅ: Gertud Højlund om at miste: Tiden er et bedrag

Onsdag den 11. november 19.00

PRÄDIKESTOL VI
Tidligere chefkriminalinspektør og chef for Politiets Efterretningstjeneste Hans Jørgen Bonnichsen er gæsteprædikant.

Onsdag den 18. november 19.00

PRÄDIKESTOL VII
Radio- og tv-vært Gertrud Thisted Højlund er gæsteprædikant.

Onsdag den 25. november 19.00

PRÄDIKESTOL VIII
Forfatter og debattør Lisbeth Zornig Andersen er gæsteprædikant.