Simon Kvamm og Jonas Schmidt taler om Gud

dit-dagens-ord.jpg

Dit Dagens ord består af korte videoklip, hvor en række danskere fortæller om deres oplevelse af et citat fra Bibelen.
Dit Dagens ord er en ny facebook-app, som giver danskerne ordet: Hvad tænker vi om kristendommen? Giver Bibelen mening?
af Louise Haunstrup (journalist, folkekirken.dk)

Folkekirken.dk lancerer i dag en ny videoapplikation til facebook, hvor danskerne får ordet: Hvad tænker vi om kristendommen? Giver Bibelen mening?

Initiativet har fået navnet Dit Dagens ord og består af korte videoklip, hvor en række almindelige og kendte danskere fortæller om deres oplevelse af et citat fra Bibelen.

Om Dit Dagens ord

Dit Dagens ord er en videreudvikling af Dagens ord, hvor en præst hver dag fortolker et bibelvers. Dagens ord produceres af folkekirken.dk og DR i fællesskab.

For yderligere informationer, fotos og kontakt til de medvirkende: Journalist Louise Haunstrup: 40343280

Blandt de medvirkende er musikeren Simon Kvamm, skuespilleren Jonas Schmidt, danseren Mads Vad, kirkeminister Manu Sareen og rapperen Orgi-E fra Suspekt.

Jonas Schmidt: Kristne værdier sidder dybt i mig

Skuespilleren og komikeren Jonas Schmidt, der er kendt som den højtråbende flodhest Dolph, fortolker i app’en et
bibelcitat om vrede.

For ham er det helt naturligt at sætte ord på, hvad Bibelen betyder for ham.

"Mine forældre sang i kirkekor, da jeg var helt lille, så jeg er nærmest vokset op i kirken, og kristendommen er
ret tæt på mig", siger Jonas Schmidt, der alligevel ikke er helt sikker på, om han tror på Gud.

"Men et eller andet tror jeg på, for der er en grund til, at vi handler som vi gør. Mine egne moralbegreber og
mine etiske holdninger bygger på de kristne værdier, og de sidder dybt i mig", siger han.

Flere danskere på facebook end på kirkebænken

Med facebookIapp’en Dit Dagens ord giver folkekirken.dk ordet frit og inviterer til debat og dialog om Bibelens budskaber.

"Facebook er blevet vores nye 'forsamlingshus'. Det er her vi mødes for at debattere og dele vores tanker med hinanden, og det er netop, hvad vi gerne vil med Dit Dagens ord: At danskerne debatterer, hvad Bibelen betyder for dem", siger redaktør på folkekirken.dk, Ellen Aagaard Petersen, og tilføjer at facebookIapp’en er udtryk for et øget fokus på at være til stede på sociale medier.

"Folkekirken skal være der, hvor danskerne er. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er flere danskere på facebook end på kirkebænken søndag morgen, så der skal vi selvfølgelig også være, siger Ellen Aagaard Petersen.