Tendens: Loppemarked i kirkerne

img_5679_855x485.jpg

Loppemarkeder er populære. Også i kirkerne. Her fra sidste års loppemarked i Hellig Kors Kirke. Foto: Sille Arendt
Med foråret lige på trapperne er det sæson for loppemarkeder. En gammel tradition, som igen er blevet populær, og som også Københavns kirker tager flittigt del i. Lørdag d. 6. april gælder det Allehelgens Kirke på Amager.
Johannes Henriksens billede
af Johannes Henriksen

Loppemarked i Allehelgens Kirke

Lørdag d. 6. april kl. 10.00-14.00 i Allehelgens Kirkes krypt, Ungarnsgade 43, 2300 København S.

Måske er det finanskrisen. Måske er det retrobølgen. Måske er det bare danskernes almindelige hang til at gøre en god handel. Under alle omstændigheder er loppemarkeder igen blevet populære. Ikke mindst i København, hvor det myldrer med gademarkeder, pop-up loppemarkeder og de mere etablerede loppemarkeder, fra Nørrebrogade til Halmtorvet.

Også de københavnske kirker er med på bølgen. På lørdag d. 6. april indleder Allehelgens Kirke og Sundkirken på Amager en lang københavnsk loppesæson. Overskuddet går til sognenes menighedspleje, som bl.a. har madklub for enlige forsørgere og uddeler julehjælp til ca. 50 personer om året.

I kalenderen på kirkenikbh.dk kan du løbende følge med i, hvor og hvornår kirkerne i Københavns Stift holder loppemarked