Unge møder hinanden til ny demokratisk festival

ungdommens_folkemoede.jpg

I dagene 8.-9. september samles tusinder af unge til Ungdommens Folkemøde i Søndermarken, hvor også den københavnske folkekirke er med. Pressefoto
I dagene 8.-9. september samles tusinder af unge til Ungdommens Folkemøde i Søndermarken, hvor også den københavnske folkekirke er med. Pressefoto
Over 30.000 unge samles til demokratifestivalen Ungdommens Folkemøde i Søndermarken først i september, hvor også den københavnske folkekirke blander sig i debatten med talks, samtalesalon og musik om tro og eksistens

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

 "Nutidens problemer skal løses af fremtidens borgere" . Sådan lyder sloganet og hele tankegangen bag Danmarks første og største demokratifestival for unge, Ungdommens Folkemøde.

I løbet af d. 8. og 9. september samles over 30.000 unge og 85 organisationer - herunder også folkekirken - til workshops, debatter, musik, samtaler og meget, meget mere i mere end 65 telte og på to scener. I alt kan deltagerne se frem til over 300 arrangementer i løbet af de to dage.

Ungdommens Folkemøde arrangeres af Ungdomsbureauet, en nonprofitorganisation som arbejder for at sikre unge en aktiv indflydelse i samfundet. Festivalchef og medstifter af Ungdomsbureauet, Kenneth Salomonsen, siger om Ungdommens Folkemøde:

"Ungdommens Folkemøde bliver en fejring af unges samfundssind. Sammen med 85 organisationer fra alle dele af samfundet skaber vi en demokratifestival for at gøre vi unges stemme til en vægtig del af den offentlige debat." 

Læs også: Unge på Vesterbro: »Kirken behøver jo ikke være ved siden af livet«

Ungdommens Folkemøde

Foregår i Søndermarken på Frederiksberg i dagene 8.-9. september
Der er gratis adgang for alle interesserede, uanset alder.

Du kan se det store program for Ungdommens Folkemøde her:

Folkekirken på Ungdommens Folkemøde

Mød blandt andre studenterpræsterne på CBS, Søren Kjær Bruun og Charlotte Cappi Grunnet.


Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen har taget initiativ til, at folkekirken er med på Ungdommens Folkemøde. Mød ham og en masse præster fra København i løbet af folkemødet i folkekirkens telt på stadeplads B 28.

I teltet kan du opleve en tidligere udsendt soldat fra Afghanistan i samtale med en feltpræst. Du kan komme med til  til livekoncert med singer-songwriter Benjamin Aggerbæk, stille nysgerrige spørgsmål om tro og folkekirke og afprøv dine fordomme, når præster stiller op til samtalesalon. 

Du får også mulighed for at møde uKirke - Ungdomskirken på Vesterbro, som engagerer unge i livets store spørgsmål gennem events, kampagner og ved involvering af unge i alle deres beslutningsprocesser. I teltet vil der også være studenterpræster fra de videregående uddannelser på Frederiksberg, som de studerende blandt andet kan bruge dem til samtale når livet eller studiet slår knuder. 

Folkekirken er også værter for tre workshops og deltager med 25 præster i en kæmpe samtalesalon i  folkemødets Samtaleskov om religion og eksistens, sammen med bl.a. imamer, rabbinere og buddhister. 

Se hele programmet for folkekirken på Ungdommens Folkemøde her.

Tags: