Vejkirker: On the road again

vejkirker.jpg

Taksigelseskirken ved den stærkt trafikerede Jagtvej er en af de over 400 danske kirker, der tilbyder fred og ro som vejkirke. Foto: Sille Arendt, 2014
Med brochuren Vejkirker 2016 er der igen lagt op til ture rundt til kirker i sommerlandet i både bil og på cykel

Det er ved at være blevet til lidt af en forårsbebuder, at Kirkefondet udsender brochurer over vejkirker. Sådan er det også i 2016, hvor den den ufaghængige kirkelige organisation lægger op til god udflugtsture til kirker landet over - både i bil og på cykel.

Brochurerne Vejkirker 2016 er netop udkommet for 16. gang og findes som sædvanlig i to udgaver: En for Jylland med 200 kirker og en for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer) med 209 kirker. Af dem ligger de 11 i Københavns Stift.

I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om blandt andet kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og
arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser.

Reportage fra tur til københavnske vejkirker: Stille stop på vejen

Cykler, klostre og GPS-venlig version

Sidste år introducerede Kirkefondet cykelvenlige vejkirker, der betyder, at der ved disse kirker er et sted, hvor man kan stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske, og der vil være en cykelpumpe til rådighed. De cykelvenlige vejkirker er der kommet flere af i år.

Som noget nyt er Den Danske Klosterrute blevet indtegnet på kortene, og de kirker, der ligger på ruten, har fået et nyt ikon.

Brochurerne kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, tankstationer på motorvejene og udvalgte museer og ved henvendelse til Kirkefondet, der også tilbyder dem som download på dets hjemmeside. Senere på Vejkirker 2016 også udkomme i en  version til mobiltelefoner, der gør det let at finde frem til vejkirkerne via GPS.

Se også: Fotos fra københavnske vejkirker

Download Vejkirker 2016

Brochurerne Vejkirker 2016 er gratis og kan hentes  i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, tankstationer på motorvejene og udvalgte museer.

De københavnske vejkirker er:  Grøndalskirken, Skt Lukas Kirke, Frederiksberg Kirke, Jesuskirken, Solvang Kirke, Kastrup Kirke, Adventskirken, Hyltebjerg Kirke, Sankt Johannes Kirke, Taksigelseskirken og Grundtvigs Kirke.

Brochuererne for henholdsvis Jylland og Fyn/Sjælland samt de øvrige danske øer kan hentes til download på Kirkefondets hjemmeside.