Voxpop: Tre unge danskere i Paris

den_danske_kirke_paris_3.jpg

Sophie, Marcus og Emilie udenfor Den danske Kirke i Paris, som ligger i en sidegade til Champs Elysees. Foto: Sille Arendt
Sophie, Marcus og Emilie udenfor Den danske Kirke i Paris, som ligger i en sidegade til Champs Elysees. Foto: Sille Arendt
Det er her de letter hjertet, skaber netværk og får sig en kage, der smager af derhjemme. Mød tre unge mennesker i Den danske Kirke i Paris, som mange danskere benytter, når de er på ophold i den franske hovedstad
Sille Arendts billede
af Sille Arendt

Del denne side:

  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Email
  • Print

Det er her de letter hjertet, udveksler erfaringer, finder arbejde og bolig gennem netværket, eller synger i kor. Blandt meget andet.

Mange unge med rødder i Danmark søger mod Den danske Kirke i Paris og dens sociale arrangementer, når de er på kortere eller længere ophold i Paris. I kirken tæt på Triumfbuen kan de også få sig en dansk kage eller øl - og der er jo ikke noget som en dansk julebasar med æbleskiver, når nu man er langt væk hjemmefra.

Vi har mødt tre af de mange unge danskere, som bruger Den Danske Kirke i Paris.

Emilie Ahrenkiel Zimmer, 21 år, fra Aalborg

Hvorfor er du i Paris og hvor længe skal du være der?

Jeg er au pair i Paris i et år. Jeg er her for at opleve den franske kultur og det franske folk. Og så selvfølgelig byen, som kun bliver mere og mere charmerende jo længere tid jeg er her. Det samme kan såmænd siges om franskmændene. 

Hvordan fandt du Den Danske Kirke i Paris?

En af mine gode veninder boede allerede i Paris, da jeg kom hertil, så det var hende der tog mig med hen i kirken, da hun selv brugte den meget. 

Hvorfor kommer du i Den Danske Kirke og hvad bruger du den til?

Jeg kommer primært i kirken hver tirsdag, hvor der holdes tirsdagsaften for alle unge i Paris. Det er en luksus, jeg udnytter, da det er en dejlig mulighed for at få snakket med andre danskere, og så er der altid kage ikke at forglemme. Vi er mange au pair piger som bruger kirken og det fællesskab som den tilbyder. Det er altid rart at kunne komme om tirsdagen og brokke eller glæde sig over hverdagens oplevelser med andre, som oplever nogenlunde det samme. 
Derudover er vi også mange der har stor glæde af de gange kirken holder fredagsbar, det er dansk når det er bedst, med godt selskab og billig øl!  

Hvordan er ellers dit forhold til den danske folkekirke? 

Mit forhold til den danske kirke, er nok som mange andres i Danmark. Jeg mener engang at have hørt vendingen: "højtids-kirkegænger" hvilket nok passer meget godt. 

Har det ændret dit syn på folkekirken, at have lært kirken i Paris at kende?

Jeg har nok haft en ide om, at folkekirken var lidt ligegyldig, Jeg har endda overvejet at melde mig ud, for jeg følte ikke, at jeg havde nogen tilknytning overhovedet. Efter at have haft så stor gavn af kirken dette år, kan jeg se at den jo bruges på så mange forskellige måder. Jeg synes det er ret fint, at der findes et sted hvor alle er velkommne, hvor man kan komme kun med sig selv, og alligevel altid modtage hjælp og selskab, hvis det er det, man har brug for. 

Se også: Fotos: Gudstjeneste i Paris

Marcus Møller Bitsch, 23 år, fra Århus

Hvorfor er du i Paris og hvor længe skal du være der?

Jeg arbejder som fotograf, og tog hertil da min agents hovedkontor er her, og jeg gerne ville være tæt på dem for at arbejde bedst muligt. Hvor længe jeg skal være her, ved jeg ikke. Jeg vil gerne videre til New York på et tidspunkt, men hvornår ved jeg sørme ikke.

Hvordan fandt du Den Danske Kirke i Paris?

Jeg spurgte en bekendt, om hvordan hulan hun havde fundet en lejlighed i Paris, hvortil hun svarede ”Gå på PadamPadam (Facebook gruppen for danske unge i Paris - oprettet af ungdomsrådgiveren i Den Danske Kirke i Paris, red.), og der kan du få al den hjælp, du ønsker”. Så det var, hvad jeg gjorde.

Hvorfor kommer du i Den Danske Kirke, og hvad bruger du den til?

Jeg kommer her ikke så ofte, som så mange andre, men det er dejligt sted at få en god dosis dansk kultur, når man lige trænger til det - især i vintertiden. De holder nogle rigtig fine komsammener og ekskursioner i løbet af året, fx vinsmagning, foredrag, grill, fredagsbar, juletamtam og ture til diverse franske seværdigheder.

Hvordan er ellers dit forhold til Den danske folkekirke?

Helt fint. Den er en del af den danske kultur.

Har det ændret dit syn på folkekirken, at have lært kirken i Paris at kende?

Nej, slet ikke. 

Se også: Med studentermenigheden fra København i New York 

Sophie Plougheld Voisin, 20 år, fra Svendborg

Hvorfor er du i Paris og hvor længe skal du være der?

Jeg tog til Paris efter et mislykket au pair ophold i Spanien. Jeg har altid gerne ville flytte til Paris, som jeg har besøgt mange gange som barn, da min far er fransk, og jeg har familie i det nordlige Frankrig. Jeg tænkte, at det var den perfekte mulighed for at bruge mit sabbatår på at få talt en masse fransk og opleve den by, jeg altid har været så fascineret af. Til november har jeg været her i et år, så der rejser jeg videre til Asien, men jeg kunne sagtens finde på at komme tilbage. 

Hvordan fandt du Den Danske Kirke i Paris?

Min mor har boet i Paris som ung, hvor hun arbejdede i Den Danske Kirke, så jeg har hørt en masse om den fra hende. Jeg har desuden fundet både job og værelse gennem kirken. 

Hvorfor kommer du i Den Danske Kirke, og hvad bruger du den til?

Jeg kommer i kirken for at møde andre unge danskere, og fordi jeg synes, de holder nogle rigtig gode arrangementer. Jeg kommer både til tirsdagsaftenerne, hvor vi hygger og somme tider har aktiviteter og foredrag og til fredagsbarene, hvor danskere i alle aldre samles over øl og hygge på terassen. Jeg synger desuden i torsdagskoret og tager somme tider til koncerter med kor og organister fra Danmark. Og så er jeg stor fan af julebasaren, hvor jeg fik mit skud æbleskiver og juleklip, da jeg sidste år tilbragte julen her i Paris. 

Hvordan er ellers dit forhold til Den danske folkekirke?

Jeg er ikke selv religiøs, men har i mange år sunget i kirkekor, da jeg er meget interesseret i kormusik. Ellers bruger jeg kun kirken når jeg fra tid til anden tager til koncerter. 

Har det ændret dit syn på folkekirken, at have lært kirken i Paris at kende?

Jeg bruger kirken hernede som kulturhus, hvor jeg bidrager ved at være frivillig til forskellige arrangementer. Jeg har ikke ændret mit syn på folkekirken derhjemme. 

Læs mere om Den danske Kirke i Paris Frederikskirken her

Tags: